DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Lorenzo összetörte a Ferrarit, mégis nyertek

Furcsa véget ért a Gulf 12 órás verseny a MotoGP kétszeres világbajnoka, Jorge Lorenzo számára, aki ugyan 40 perccel a leintés előtt összetörte a Ferrari 458 Italiát, amelyen Liam Talbot, Marco Zanuttini és Jacques Duvyer hármasával osztozott, ám addigra a kvartett akkora előnyt épített ki magának, hogy kategóriájuk küzdelmeit még így is megnyerték.

A rangos endurance versenynek az F1-es Abu Dhabi Nagydíj helyszínéül is szolgáló Yas Marina Circuit adott otthont, és az abszolút értékelésben az AF Corse Ferrari triója, Davide Rigon, Michele Rugolo és Steve Wyatt szelte át elsőként a célvonalat.

 



A befutó éppen Lorenzo bukása miatt vált szorossá, hiszen a biztonsági autónak is a pályára kellett hajtani, ami összerázta a még versenyben levő mezőnyt. Rigonék végül nagy csatában tudták megtartani vezető helyüket a tavalyi győztes Bernd Schneider, Jeroen Bleekemolen, Khaled Al Qubaisi alkotta Mercedes-trióval szemben. A 3. helyezett Alvaro Parente, Kevin Estre, Rob Bell egység hátránya is csupán 5,6 másodperc volt a leintésnél, ők a gyári McLaren versenygépén osztoztak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: