DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Stewart: Hamilton ki fog égni a hetedik vb-cím előtt

A háromszoros világbajnok szerint Lewis Hamilton nem fogja megdönteni Michael Schumacher rekordjait: napjaink Formula-1-e még azelőtt fel fogja őrölni, és inkább visszavonul.

A következő nagydíjon, Mexikóvárosban Lewis Hamilton minden bizonnyal megszerzi pályafutása ötödik világbajnoki címét, így kettő trófeára kerül Michael Schumacher rekordjától. Honfitársa, a háromszoros világbajnok Jackie Stewart szerint azonban Hamilton rá fog unni a Formula-1-re, mielőtt elérné a legendás német csúcsát.



„A mi időnkben sportautókat, GT-ket, IndyCarokat, Can-Am autókat is vezettünk, mindenféle autókat. Sokkal többet versenyeztünk, mint ők” – idézi a GPFans.com Stewartot, akinek tartalmas Formula-1-es pályafutása csak kilenc szezont ölelt fel, szemben a 12. éve versenyző Hamiltonnal.

„Ezek a fickók csak 21 versenyt teljesítenek egy évben, de sokat kell tesztelniük, sok megjelenési kötelezettségük van. Ilyenkor, mint a legtöbb sportban, az ember kiég. Ő inkább a visszavonulást fogja választani” – fejtegette 1969, 1971 és 1973 világbajnoka, miért nem fogja utolérni a brit pilóta Schumachert.

Stewart, aki Hamilton előtt Nagy-Britannia legsikeresebb Formula-1-es versenyzője volt, ritkán mond jót honfitársára: ő fogalmazott úgy korábban, hogy a Mercedes-pilóta „néha úgy viselkedik, mint egy kis balerina.” Vele ellentétben az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint Hamilton a számok ellenére már most jobb, mint Michael Schumacher volt egykor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: