DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Mi lesz veletek, rajtrácslányok?

Aki látta a 2018-as Orosz Nagydíjat, annak biztosan feltűnt, hogy bár a Liberty Media betiltotta a rajtrácslányokat, ők mégis ott mosolyogtak a griden Szocsiban. A lányok összenőttek az autósporttal.

Bár ettől az évtől a Liberty Media kezdeményezésére a rajtrácson nem hölgyek, hanem gyerekek állhatnak, Monacóban és Oroszországban mégis szemtanúi lehettünk jó néhány bájos mosolynak a célegyenesben. Ezeken a helyszíneken ugyanis külön engedéllyel, de jelen lehettek a csinos hölgyek, és Oroszországban abban reménykednek, hogy sikerül meggyőzniük a Liberty Mediát, hogy szükség van a grid girlökre.

„Úgy gondolom, hogy a Liberty Media döntése sokak számára furcsa és sokkoló volt” – mondta az Orosz Nagydíj főszervezője, Szergej Vorobjev az orosz Sport-Expressnek.

Rajtrácslányok az Orosz Nagydíjon


„A mi részünkről azonnal megkezdtük a beszélgetéseket a Libertyvel. Elsősorban a biztonsági szempontokat figyelembe véve, hiszen nem gondolnánk, hogy jó ötlet gyerekeket vinni a rajtrácsra. Másfelől pedig az orosz nők gyönyörűek, ezért látni szeretnénk őket a nagydíjon. Néhány partnerünk is támogatott minket ebben, és amikor Szocsiba repültek a Liberty képviselői, sikerült velük megegyeznünk.”

„A hölgyek ezentúl is ugyanolyan ruhákat viselnének, mint eddig, hogy megmutassuk, törődünk a hagyományainkkal. A lányok jelentős szerepet játszottak a rajt előtti közvetítésben, és a Formula-1 vezetői is örültek neki, hogy a hölgyek és a gyerekek megfelelő kombinációja ilyen sikeres tudott lenni.”

A jövőre nézve Vorobjev reméli, hogy a Liberty Media átgondolja ezt a döntését, és a lányok visszatérhetnek a rajtrácsra világszerte: „Januárban mindig van egy meeting az összes verseny szervezőjével. Remélem, hogy itt meg tudjuk vitatni, hogy mi is legyen a lányokkal 2019-ben. Ha sikerül visszahoznunk őket, az nagyrészt Oroszországnak lesz köszönhető.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: