DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Olyat tett Hamilton, amiért lecsukhatnák

Úgy tűnik, új barátnője, Nicki Minaj előhozza a világbajnok féktelen énjét. Egy (pontosabban két) középső ujjért még nem jár börtön – kivéve, ha az ember az Emirátusokban mutogatja.

A Szingapúri és Orosz Nagydíj között a Formula-1 éllovasa, Lewis Hamilton Dubajban tett kitérőt az amerikai énekesnő-rapper, Nicki Minaj társaságában, aki már ruhakollekciója, a TommyXLewis bemutatójára is elkísérte őt. Bár egyik fél sem beszél arról, hogy egy párt alkotnának, a látottak alapján egyértelmű, hogy a két hírességet nem csupán barátság köti össze, és kikapcsolódni utaznak Dubajba.

Közös sivatagi quadozásukról Hamilton és Minaj is képet töltött fel az Instagramra, ahol összeadva 100 millió követővel rendelkeznek. A szerényebb bázisú Hamilton 7,4 millió rajongója kapta a provokatívabb fotót: ezen mindketten középső ujjukat mutatják a kamerába.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Felhozható, hogy ezzel a gesztussal Hamilton a fiatal generációnak mutatott elítélhető példát, ráadásul törvényt is sértett. Az Egyesült Arab Emirátusok szigorú jogszabályai ugyanis büntetik a középső ujj mutogatását, amely egy hónapos letartóztatást vagy akár kitoloncolást is magával vonhat. Az eset súlyossága a kontextustól függ: enyhének számít, ha két férfi vita során mutat be egymásnak, de ha egy férfi nőnek gesztikulál középső ujjal, az sokkal súlyosabb elbírálás alá esik. Előfordult már az is, hogy a közösségi médiába, emojiként került középső ujj miatt vettek elő valakit az országban.

A pár egy másik vétséget is elkövetett, amellyel megszegte a közel-keleti ország törvényeit: meztelenül fürdőztek a tengerben. Talán emiatt, de az előzményeket megmutató videó azóta eltűnt Minaj Instagramjáról. Ugyanakkor, mint azt a Grandprix247 oldal is kiemelte, valószínűtlen, hogy bármelyiküknek is számolni kell a következményekkel: az országban egészen eltérő szigor érvényes a hírességekre és milliárdosokra, mint a hétköznapi emberekre.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Riders

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: