DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Ricciardo befejezte: Beteg állat, aki ennyit akar cipőzni

A Formula-1 ügyeletes mókamestere, Daniel Ricciardo szomorú hírt közölt azokkal, akik eddig jól szórakoztak a dobogós ünneplések során bemutatott cipőből ivásán. Az ausztrál véget szeretne vetni ennek a szokásnak.

Az ausztrál annyi cipőzést bemutatott az utóbbi időben, hogy úgy tűnik, mintha már hosszú ideje élne ez az ünneplési forma, valójában azonban még egy éves sincs: Ricciardo első alkalommal a tavalyi Német Nagydíjon megszerzett második helyezése után töltött pezsgőt a lábbelijébe, azóta pedig gyakran megismételte, amikor az első három között ért célba. Az utóbbi két alkalommal, Bakuban és a Red Bull Ringen azonban elmondása szerint már csak muszájból vitte tovább a hagyományt, hiszen a dobogóra megérkező David Coulthard és Martin Brundle ragaszkodtak hozzá, miközben ő maga már szerette volna lezárni a cipőzés rövid és sikeres karrierjét.

wodp0joib1px



„Nos, az utóbbiak már csak azért jöttek, mert mások, az interjúkészítők akarták. Őszintén szólva már a bakui győzelmem után sem terveztem, de DC jött és elkezdte levenni a cipőmet. Aztán Ausztriában Martin már szinte habzó szájjal nyúlt érte, szóval kezdem azt érezni, hogy van itt néhány beteg állat körülöttünk!” - szúrt oda a két brit expilótának a nem túl higiénikus italozási módszer erőltetése miatt.

„Sohasem gondoltam, hogy ilyen sorozat lesz belőle. Még most szerdán is emiatt kiáltottak oda nekem az emberek. Csak sétálgatok, elvagyok a saját dolgommal, erre odaszólnak, hogy csináljak már egy cipőzést. Pedig azért az utcán sétálva nem szokásom, hogy hirtelen leveszem a cipőmet és iszok belőle! Úgy érzem, hogy ezzel most beástam magam egy gödörbe, amiből nehéz kijönni. Persze megjegyzem, szerintem szórakoztató volt, viszont szeretném befejezettnek tekinteni.”

Ricciardo ezzel a silverstone-i sajtótájékoztatón tett nyilatkozatával hivatalosan is lemondott a további cipőzésről, de valószínűleg a továbbiakban is lesznek még olyan esetek, amikor nehezen fog tudni ellenállni a felkérésnek. Mindenesetre a dobogós szórakoztatás felelősségét meg is próbálja áthárítani másokra, kezdésként a finnekre - és Bottasnak rögtön oda is szúrt, amiért múlt hétvégi győzelmét követően nem kortyolt a cipőből.

„Majd meglátjuk, mi lesz ezután, de igazából azt hallottam, hogy a finnek nagyon szeretnek inni! Valtteri viszont nem hordozta büszkén az országának zászlaját múlt vasárnap. Micsoda szégyen! Mindenáron vodkát szeretett volna bele, szóval Valtteri Bottas elég nagy csalódást keltett. De én ezzel befejeztem. Nem lesz több cipőzés.”

Ekkor a Ricciardo mellett ülő Lewis Hamilton kifejezte azon örömét, hogy neki sikerült minden alkalommal kimaradnia ebből az általa nem túl gusztusosnak tartott szokásból, miután az ausztrál egy újabb széles mosollyal maga is rámutatott az egészségügyi veszélyekre.

„Igen, egymás utáni hétvégéken elég kockázatos. A végén még minden dobogós pilóta a kórházban köt ki egy hétre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: