DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Különös verseny lesz szombat este Kanadában

Egy régi hagyományt élesztenek fel a kanadai tavon az időmérőt követően: az F1-es csapatok mérkőznek meg egymással, bár a bajnokság két nagy esélyese úgy döntött, hogy kihagyja a versenyt.

Az 1990-es évek végéig a Formula–1-es csapatok hagyományosan evezősversenyt rendeztek a Kanadai Nagydíj hétvégéjén a paddock mögött található tavon, mely a montreali olimpián is otthont adott az evezősversenyeknek. Az istállók szerelői nagy lelkesedéssel vettek részt az eseményen, saját, egyedi kialakítású csónakokkal szállva versenybe egymással.

Az ezredforduló környékén aztán a munkaterhelés annyira megnőtt, hogy a szerelők kénytelenek voltak felhagyni ezzel a hóborttal, az új tulajdonosok viszont úgy érezték, hogy érdemes feltámasztani ezt a kezdeményezést. A versenyt szombat este hét órakor rendezik meg, de nem vesz rajta részt minden csapat – köztük a Mercedes és a Ferrari is kihagyja a megmérettetést.

redbull-rafting

A Red Bull már gyakorolt!


A klasszikus programhoz képest egyébként lesz egy jelentős változás: a csapatok nem saját tervezésű csónakokat hoznak, hanem a szervezők által szolgáltatott, egységes készletekből kell egységidő alatt összerakniuk a járműveiket.

A szervezük külön jelezték, hogy a csapatfőnököket is várják a hajók fedélzetére!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: