DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Raikkönen mesterhármast szerzett egy jótékonysági focimeccsen - videók!

A finn F1-es pilóta, csapattársa, Sebastian Vettel, valamint a Ferrari tesztelője, Antonio Giovinazzi is részt vett azon a jótékonysági mérkőzésen, melyen a Jégember három gólt is szerzett.

A Monacói Nagydíjon kettős győzelmet szerző Ferrari párosa, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen nem lazsált sokáig, és kedden egy jótékonysági mérkőzés keretein belül léptek pályára a hétvégi BL-döntőre készülő Juventus stadionjában, Torinóban. A versenyzők mellett a Scuderia tesztpilótája, Antonio Giovinazzi is cipőt húzott, de nem csak ők voltak az egyedüli hírességek a gyepen.

A Partita del Cuore (A Szív Mérkőzése) nevet viselő eseményt a Piemontese Foundation rákkutatást támogató és a Telethon Foundation alapítványok megsegítésére hozták létre, az F1-esek mellett többek között Alessandro del Pieróval, a Juve korábbi ikonjával, a zebrák jelenlegi vezetőedzőjével, Massimiliano Allegrivel, a klub elnökével, Andrea Agnellivel, valamint az egyik legismertebb olasz énekessel, Eros Ramazottival.

A száguldó cirkuszt képviselő Kimi Raikkönen vasárnapi veresége után meglepően elemében volt a pályán, hiszen az 5-5-re végződő mérkőzésen csapata, a „Bajnokok” színeiben három gólt is szerzett.

A finn első találata:

A második és harmadik gól:

A finn mellett a Monacói Nagydíj győztese, Vettel nem varázsolt - de legalább próbálkozott!

A 41916 néző összesen 477219 eurót, azaz több mint 143 millió forintot gyűjtött össze, a cél azonban a 2,5 millió euró, amihez az adakozni vágyók SMS-ben és telefonhívásokkal járulhatnak hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: