DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Bevonták Susie Wolff jogosítványát

Nem sikerült meggyőznie a bíróságot, akik ugyan elismerik, hogy ez árthat a megítélésének és a nagyköveti feladatainak, így is fél évre eltiltották az autóvezetéstől a korábbi F1-es tesztpilótát.

Susie Wolffot még 2015 júniusában érték gyorshajtáson, amikor egy oxfordshire-i faluban 30 helyett 35 mérföld/órával vezetett. Mondhatnánk, hogy ez nem túl nagy sebességtúllépés, csakhogy a Williams korábbi tesztpilótájának már volt kilenc büntetőpontja a licenszén két korábbi incidens kapcsán. Tavaly novemberben a bíróság fél évre bevonta a visszavonult pilóta jogosítványát, ám ezt a határozatot felfüggesztették a most pénteki meghallgatásig, miután Wolff fellebbezett az ítélet ellen.

„Nem szoktam versenyezni a közutakon, a sebességemet a pályákra tartogatom. Ez egy roppant kínos helyzet számomra. Profi autóversenyző vagyok, ezért az, hogy gyorshajtáson értek, és emiatt bevonják a jogosítványomat, komoly hatással lehet a megítélésemre” – érvelt a Mercedes-főnök Toto Wolff felesége, hozzátéve, hogy a Mercedes nagyköveteként és különböző jótékonysági rendezvények szervezőjeként betöltött feladatait is hátrányosan érintheti az ítélet.

susie-wolff-williams-1-dppi



Ez azonban nem hatotta meg a bíróság szívét, így Susie Wolff hat hónapra eltiltották a közúti vezetéstől. „Nyilván kínos lehet számára a szerepkörét figyelembe véve, de egyúttal példát is mutathatunk ezzel a döntéssel” – magyarázták. Wolffot, aki a Williams tesztpilótájaként pályára gurulhatott a 2014-es Brit Nagydíj pénteki edzésén, s ezzel 22 éve az első női pilóta lett, aki nagydíjhétvégén szerephez jutott az F1-ben, emellett összesen 850 font kifizetésére is kötelezték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: