DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

A monzai célegyenesben kispályáztak Alonsóék

Ilyenre még nem került sor az F1-ben: az olasz pálya aszfaltján húztak fel egy focipályát, ahol öt pilóta mérkőzött meg futball-legendákkal. A földrengés áldozataiért játszott meccsen Alonso nagyon élt.

A Monza célegyenesében tartott, 30 perces mérkőzésen öt F1-es pilóta szerepelt öt Bajnokok Ligájában megfordult, híres futballista ellen. A versenyzők csapatát Fernando Alonso, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Sergio Perez és Jolyon Palmer erősítette, míg a labdarúgók névsora Robert Pires, Michel Salgado, David Trezeguet, Christian Karembeau és Dida volt.



A meccsen 32 gól született, és bár az ehhez hasonló találkozókon labdaérzékét rendszerint megcsillogtató Fernando Alonso ismét brillírozott, 10-22 arányban kikaptak a „hazaiak”. A játékosok törekedtek a sok gólra, minden kapuban landolt labda után 1000 euró felajánlás jut az olasz földrengés áldozatainak.

A kezdeményezés mögött a Formula-1-hez nemrégen csatlakozott Heineken állt, amely egyben az Olasz Nagydíj főszponzora is, emellett ők támogatják a Bajnokok Ligáját. A cég már érkezésekor kiemelte, szeretnének újszerű dolgokat hozni a sportágba: a célegyenesben felállított kispályával ez mindenképpen sikerült nekik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: