DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Webber őszintén: A cipős pezsgő nem valami jó

A Belga Nagydíj dobogóján Mark Webber ártatlan áldozata lett a legújabb ausztrál ünneplési szokásnak, a cipőből való ivásnak. Az egykori Red Bull-pilóta most felidézte nem mindennapi élményét.

A pezsgő cipőből való elfogyasztása még Ausztráliában is viszonylag újkeletű őrületnek számít. Először nemzeti szinten jelent meg a motorsportban, amikor a V8 Utes sorozatban Ryal Harris töltötte meg a cipőjét örömében, majd a szokást átvette a V8 Supercars élmenője, David Reynolds is. Nemzetközi porondon csak nemrég jelent meg a „shoey”, amikor az ausztrál Jack Miller így ünnepelte meglepetésgyőzelmét a MotoGP asseni hétvégéjén.

daniel-ricciardo-mark-webber-shoey-after-belgian-grand-prix



Ezt követte Ricciardo, aki a hockenheimi második helyét követően „a biztonság kedvéért” cipőzött, Spában pedig már egy kívülálló honfitársát is bevonta a buliba. Amikor Mark Webber felsétált a dobogóra, hogy interjút készítsen az első három helyezettel, azzal kellett szembesülnie, hogy Ricciardo a saját cipőjét dugta az orra alá. A kilencszeres futamgyőztes pedig nem akart ünneprontó lenni, így hát kénytelen-kelletlen belekortyolt a pezsgőbe az éppen egy versenyt teljesítő lábbeliből. Most pedig közkívánatra megerősítette: az alkohol más használt lábbelijéből elfogyasztva nem finom.

 

„Nem volt túl szép” - idézi a WEC világbajnokát a Motorsport. „De nézzétek, éreztem, hogy ez lesz. Látva, hogy Daniel is ott van a dobogón, tudtam, hogy valószínűleg csinálnom kell majd egy cipőzést. Ízre nem volt valami jó, de végül is jól szórakoztunk. Daniel még izgalmi állapotban volt, tele adrenalinnal, én pedig sodródtam a pillanattal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: