DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Új hírek Schumacher állapotáról

Egy brit lap szállított információkat a hétszeres F1-es világbajnok egészségi helyzetével kapcsolatban. Javulása nagyon lassú, és mindössze 45 kilogrammot nyom.

Michael Schumacher 2013 végén történt síbalesete következtében szenvedett súlyos fejsérülést, és esett hosszú időre kómába. Csaknem fél évig az esés helyszínéhez közel, a franciaországi Grenoble kórházában ápolták. Innen a svájci otthonához közel eső a Lausanne klinikájára szállították, ahonnan további három hónap után térhetett haza, otthonába, ahol egy orvosi csapat felügyeli állapotát.



Bár a kómából hosszú ideje felépült, javulása továbbra is lassan halad. A ritkán elhangzó hivatalos nyilatkozatok tartózkodnak a konkrétumoktól, többnyire csak arról lehet hallani, hogy a rekordvilágbajnok hosszú út elején jár. A brit Daily Express ennél pontosabb információkról is értesült. Ők úgy tudják, Michael Schumacher továbbra sem képes beszélni és sétálni.

A mozgáshiány ráadásul drasztikus fogyáshoz is vezetett: a versenyző mindössze 45 kilogrammot nyom, ami közel áll a kritikus testtömeghez. A 174 centiméteres Schumacher súlya korábban 70 kilogramm volt. A lap hozzátette, a javulás mértéke továbbra is nagyon csekély.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: