DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Grosjean apai tanácsai Rosbergnek

A német pilóta első gyermekének születését augusztus közepére várták, a Belga Nagydíjra egy különleges menetrendet is kidolgoztak, hogy Rosberg minél hamarabb odaérhessen a kórházba.

Arról egyelőre még mindig nincs új hír, hogy mikor érkezik a kislány. A mezőny kétszeres apukája, Romain Grosjean addig is ellátta néhány tanáccsal a Mercedes versenyzőjét.

 „Aludj annyit, amennyit lehet, addig míg nem érkezik meg a baba! A dolgok rosszra fognak fordulni!” –viccelődött a francia versenyző, akinek eddig két fia született. Sacha két éves, Simon pedig néhány hónapos.

grosjean (2)



 „Azt hiszem, ez olyasmi, ami általánosságban segít az életedben. Már nem magamért cselekszem, hanem értük, nekik. A te véred folyik az ereikben. Amikor nehéz hetem vagy napom van, felhívom őket Skype-on, látom az arcukat és a mosolyukat. Valószínűleg ez segít ellazítani az elmémet.”

Grosjean nem ért egyet Enzo Ferrari azon feltevésével, miszerint egy pilóta egy másodperccel lassabb lesz, ha gyereke születik.

„Ha a családra gondolsz, miután felvetted a sisakot, akkor nem tudsz teljes gázzal átmenni például az Eau Rouge-on. De versenyzők vagyunk, imádjuk, amit csinálunk és tudjuk, hogy veszélyes” – ismerte el Romain.

grosjean (1)

„Én sosem voltam világbajnok vagy nyertem futamot, de az az érzés, mikor láttam megszületni a gyermekeimet, a legjobb, amiben valaha is részem volt. Ugyanezt kívánom Nicónak. Talán majd elmeséli Monzában, hogy milyen volt.”

A mezőnyben nem Grosjean és Rosberg az egyetlen apuka, hiszen Felipe Massa, Pastor Maldonado, Sebastian Vettel és Kimi Raikkonen is apai örömök elé nézett az elmúlt években. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: