DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ecclestone baja újra meggyűlt a hatóságokkal

Ezúttal a brit adóhivatallal mehet bíróságra, akik nem kevesebb mint 1 milliárd fontot akarnak behajtani rajta. Az F1 ura válaszként beperelte a hivatalt, számolt be az Autosport lap.

Bernie Ecclestone tavaly nyáron esett túl egy hosszas pereskedésen: akkor a német BayernLB bank citálta bíróság elé megvesztegetési miatt. A német jog sajátosságait kihasználva a lefizetési ügyet meghökkentő módon úszta meg: 100 millió dollárt kifizetett a bíróságnak, akik így „megegyezés”-re hivatkozva döntő bizonyíték híján lezárták az ügyet, Ecclestone pedig büntetlen előéletű maradhat.



A 84 éves üzletember azonban, akit az előző hercehurca különösen megviselt – ezért is döntött úgy, hogy mélyen a zsebébe nyúl –, most újra megismétlődhet: a brit adóhatóság (HMRC) egy milliárd font adótartozást akar behajtani rajta. Egy 2008-as egyezségre hivatkoznak, melyet érvénytelennek tekintenek, mivel Ecclestone információt tartott vissza. Az első meghallgatás Londonban, csütörtökön zajlott.

Válaszként Ecclestone úgy döntött, bepereli a HMRC-t. „Harcolni fogok. Kifizettem minden adót, amit valaha fizetnem kellett” – jelentette ki a Monacói Nagydíjon. Az Egyesült Királyságba azonban esze ágában sincs elutazni, hogy ott intézkedjen. „Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, amit innen vagy Svájcból tudok. Svájci lakhelyem van, a svájciak pedig azt mondják, svájci lakos vagyok, ezért könnyű lesz innen intézni.” Ecclestone hozzátette, reméli, hogy az eset nem fog évekig elhúzódni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: