DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A leggyorsabb elektromos töltővel erősít a Shell Európában

A Shell megállapodott a nagyteljesítményű töltőponthálózatot üzemeltető IONITY-vel, így kezdetben tíz európai ország 80 legnagyobb autópályán található töltőállomásán teszi lehetővé, hogy az autósok az eddiginél biztosabban tehessék meg a nagy távolságokat.

A nagyteljesítményű töltők áltagosan 5-8 perc alatt töltik fel a legmodernebb elektromos járműveket, háromszor gyorsabban, mint a jelenleg használatban lévő bármely más töltők. Az IONITY vegyesvállalatot a BMW Csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Csoport az Audival és a Porschéval hozta létre azzal a céllal, hogy 350 kW erősségű töltőpontokból álló hálózatot építsen ki a főbb európai autópályákon.

Shell_elektromos autó töltő



“Az autósok hosszabb utakra is szeretnének menni az elektromos járműveikkel és biztosak akarnak lenni abban, hogy közben megbízható, kényelmes és alkalmas helyen, gyorsan feltölthetik azokat – mondta Kapitány István a Shell globális ügyvezető alelnöke. – Az európai autópályákra telepített elektromos töltőállomás iránti igény gyorsan növekszik. Ennek megyünk most elébe azzal, hogy az IONITY egyik legnagyobb partnereként elérhetővé tesszük a leggyorsabb töltőpontokat 10 európai országban.”

A megállapodás része a Shell azon globális törekvéseinek, hogy még több és tisztább energetikai megoldásokat nyújtson. Ugyanezt szolgálta ezt megelőzően, hogy felvásárolta az Európa legnagyobb elektromos töltőállomáshálózatát üzemeltető NewMotiont, majd az Egyesült Királyságban a kijelölt Shell töltőállomásokra gyorstöltőket telepített, hogy mind megbízhatóbb töltési megoldásokat kínálhasson az elektromos autóval rendelkezőknek, akár otthon, munkában vagy úton vannak. 

Ezért a Shell úgy véli, hogy többen döntenek majd az elektromos járművek vezetése mellett, ha megbízható és kényelmes töltési megoldásokhoz férhetnek hozzá, akkor és ott, ahol szükségük lesz rá. 

IONITY_elektromos autó töltő

Az elektromos autótöltő megoldások csak egyik módjai annak, amivel a Shell több és tisztább energiát szeretne biztosítani napi 30 millió kiskereskedelmi fogyasztójának. Emellett folyamatosan dolgozik a hagyományos üzemanyagok hatékonyságának növelésén is és támogatja az olyan alacsony kibocsátású, közlekedésben használt üzemanyagok fejlesztését, mint amilyen a hidrogén, a bioüzemanyagok és a földgáz. 

„Az IONITY és a Shell közös célja az, hogy megbízható és gyors töltési infrastruktúra biztosításával, elektromos járművel is lehetővé tegyék a kényelmes és hosszú távú utazásokat Európában – mondta Dr. Michael Hajesch, az IONITY vezérigazgatója. Erőink egyesítésével a Shell kiskereskedelemben régre nyúló történelmét és tapasztalatát ötvözzük a mi modern, gyors töltési technológiánkkal. Ez jelentősen megnöveli majd az elektromos járműveket vezető vásárlóink elégedettségét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: