DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Bemutatkozott az Audi Q8-as koncepciója

Köztudott volt, hogy az Audi is megépíti az X6-os konkurensét, mivel a BMW és a Mercedes sorra halássza el a kuncsaftokat az orra elől.

A Detroiti Motor Show-n mutatta be a négykarikás márka a Q8-at beharangozó tanulmányát, amely a Q7 műszaki alapjaira épülő, kupésított szabadidő-autó. Az 5,02 méteres jármű három méteres tengelytávval és 630 literes csomagtartóval büszkélkedhet.

A technika a XXI. századot tükrözi: a 333 lóerős, háromliteres TFSI benzin motorhoz csatlakozik egy tölthető hibrid hajtásrendszer, amely összteljesítménye 449 lóerő és 700 Nm. Ez 5,4 másodperces százas sprintet és 250 km/órás végsebességet biztosít a testes suv kupénak, aminek a C oszlopa és fara az eredeti Audi quattrót idézi. A 104 cellás lítium-ion akkumulátor 60 kilométeres hatótávolságot biztosít a Q8-nak.

A prémium gyártók már korábban elindították a műszerfalaknál a felbontás háborút, az Audi sajtóközleménye büszkén tette közhírré, hogy autóban ők alkalmazták a legjobb felbontású kijelzőt, náluk 1920x720 pixeles a 12,3 colos monitor felbontása. 

A kocsi méreteire a jellemző, hogy a karbon-kerámia féktárcsák 20 colosak, a gumik pedig 23 col átmérőjűek. A Q8 széria kivitele 2018-ban kerül gyártásba és drágább lesz, mint a Q7. 



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: