DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Schumacher különkiadással érkezik a Ferrari

A maranellói gyártó a márka fennállásának 70. évfordulóját jövőre különleges sportautók piacra dobásával ünnepli meg - az egyik sorozatot pedig legendás F1-es versenyzőjéről, Michael Schumacherről nevezi el.

ferrar-488-gtb



Noha Enzo Ferrari már 1940-ben is épített autókat, az első olyan modellek, amelyeken a Ferrari ma is ismert logója feltűnt, csak 1947-ben gördültek le a gyártószalagról. A cég születése így arra az évre tehető, s ennek értelmében 2017-ben 70. évfordulójához érkezik a világhírű márka.

Az Auto Bild értesülései szerint a Ferrari a jeles alkalomból 350 különleges, személyre szabott autóval rukkol elő, mégpedig olyan módon, hogy az öt jelenleg is gyártásban lévő modellje mindegyikéből 70 különleges darabot készít el. Mind az öt típust elnevezik majd valakiről, és lesz majd „The Schumacher” példány is, amely névvel a Ferrari 488 GTB sajátos modelljeit illetik.

Az istálló így tiszteleg korábbi F1-es versenyzője, Michael Schumacher előtt, aki 1996 és 2006 között tizenegy éven át volt a pilótájuk, és nem csak a Ferrari, de az egész sport legsikeresebb alakjává vált ezen időszak alatt. Hétszeres bajnokként és kilencvenegyszeres futamgyőztesként vonult vissza, első alkalommal éppen tíz éve ezen a napon, majd 2012-ben a Mercedestől véglegesen is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: