DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

C-HR: Első ismerkedés az új crossover-rel

A vadonatúj C-HR (teljes nevén Coupé High Rider, azaz magasan ülő kupé) a Toyota modellkínálatából éppúgy kitűnik, mint a kompakt szabadidőjárművek szegmenséből: a modell Akio Toyoda azon célkitűzését testesíti meg, hogy nagyobb kreatív és mérnöki szabadság révén teremtsünk szemkápráztató megjelenést és fokozott vezetési élményt.
A Toyota C-HR alapvető formai jegyeiben különösen keveset változott azokhoz a tanulmányautókhoz képest, amelyek a közönség kedvencének számítottak a 2014-es Párizsi, illetve 2015-ös Frankfurti Autószalonon. A modell kupészerű vonásai a formatervezők azon elhatározását tükrözik, hogy a Toyota modellkínálatán belül egyedülálló arculatot teremtsenek, egyben vadonatúj irányt állít fel a középkategóriás szabadidőjárművek piacán.
 
image05_resize
 
A C-HR révén a Toyota egy egyértelműen behatárolható, különleges ügyfélcsoportot szólít meg. A döntéseiket elsősorban érzelmi alapon meghozó vásárlók egyedi karakterre vágynak, és elsőként kívánják megtapasztalni az új élményeket, új termékeket. A stílus és a minőség elsődleges szempont minden termékválasztásuk során, autójukra pedig személyiségük kiterjesztéseként tekintenek.
 
Az ezen ügyfélcsoporttal folytatott találkozókon szerzett tapasztalatok alapján Hiroyuki Koba, a C-HR projekt főmérnöke a fejlesztési folyamat minden fázisában ezekre az elvárásokra összpontosított, a formaterv és az érzékelhető minőség terén a lehető legmagasabbra helyezve a mércét.
 
image11_resize
 
A Toyota C-HR egyedülálló karaktere jól tükrözi azt a rugalmasságot, amelyet a TNGA (Toyota új globális platform) a formatervezés, a hajtáslánc-fejlesztés és a menetdinamika terén ad a fejlesztőknek, lehetővé téve, hogy az egyre sablonosabbá váló crossover szegmensben vadonatúj, friss értelmezésben kínálják terméküket.
 
image10_resize
 
A modell európai előértékesítése szeptemberben veszi kezdetét, az első ügyfelek még az év vége előtt átvehetik autójukat. Az Auris TS és a RAV4 közé pozicionált C-HR tervezett éves európai eladásai meghaladják a 100 ezer darabot.
 
 
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: