DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Megérkezett hazánkba az új Alfa Romeo Giulia

Megérkezett az év legjobban várt modellújdonsága, az új Alfa Giulia, amely már rendelhető az Alfa Romeo magyarországi márkakereskedéseiben.

A modellcsalád három felszereltségi szintből (Giulia, Super és Quadrifoglio), valamint hatféle hajtáslánc-kombinációból áll: 2,2 literes dízelmotor 136, 150 vagy 180 lóerős teljesítménnyel, hatfokozatú kézi kapcsolású vagy nyolcfokozatú automata sebességváltóval; valamint egy 510 lóerős, 2,9 literes V6 Biturbo benzinmotor hatfokozatú kézi sebességváltóval. Az új Giulia hátsókerékhajtást kapott: a legendás Alfa Romeo hamisítatlan hagyományai előtt tisztelgő megoldás kiemelkedő menetdinamikai képességeket, valamint élvezetes vezethetőséget kínál.

160510_Alfa-Romeo_Giulia-Quadrifoglio_51



A Giulia további különlegességei között említhetjük a két tengely közötti, kiemelkedően kedvező tömegelosztást, az exkluzív AlfaLink technológiát alkalmazó, kifinomult felfüggesztést, valamint a piac legközvetlenebb kormányművét. Emellett az új Alfa Romeo modell a kiemelkedő motorteljesítmény és az ultra csekély tömegű anyagok (pl. szénszálas anyagok, alumínium, alumínium kompozitok és műanyag) bőséges alkalmazása révén a legkiválóbb tömeg/teljesítmény aránnyal (Quadrifoglio kivitelben kevesebb mint 3) büszkélkedhet.

160510_Alfa-Romeo_Giulia_31

Az Alfa Romeo hagyományaihoz híven az új Giulia egyedülálló műszaki megoldásokkal büszkélkedhet. Az átlagosnál kifinomultabb jellemzők között említést érdemel a féktávolságot jelentősen lerövidítő - fékút 100 km/óráról 38,5 méter a Giulia, és 32 méter a Quadrifoglio kivitel esetében - integrált fékrendszer (IBS), valamint a kivételes komfortot biztosító aktív felfüggesztés. A Quadrifoglio kivitel kiváltsága a nyomatékvektor szabályozási rendszer, amely kivételes hatékonysággal osztja meg a hajtóerőt a két hátsó kerék között, míg az aktív első légterelő nagy sebességnél aktívan szabályozza a leszorítóerőt.

160510_Alfa-Romeo_Giulia-Quadrifoglio_54

Ami a dizájnt illeti, az új Giulia jellegzetesen olasz formaterve érzékletesen jelenik meg a műszaki alapok által meghatározott remek arányérzékben, a kifinomult egyszerűségben, valamint a kívül és belül egyaránt érvényesülő, kiváló minőségű kidolgozásban. Az új Giulia külső kialakítása szoborszerű; egy ugrani készülő nagymacskára emlékeztet. A letisztult, lényegre szorítkozó belső kialakítás minden elemével a vezetőt szolgálja, és tökéletesen illeszkedik köré. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: