Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
Autó

Az irányváltás folytatódik! - Volkswagen T-Cross Breeze

A Genfi Nemzetközi Autószalonon két, a mobilitás jövőjéhez illeszkedő világpremierrel jelentkezik a vállalat. A látogatók egyrészt megtekinthetik a T-Cross Breeze névre hallgató ellenállhatatlan kabrió tanulmányt, amely a márka által indított SUV offenzíva első modelljeként érkezik, másrészt pedig megismerkedhetnek az innovatív megoldások sorát felvonultató új up! modellel.

A las vegasi CES (Consumer Electronic Show) rendezvényén bemutatott BUDD-e tanulmány után a Volkswagen egy divatos koncepcióautóval lepte meg látogatóit Genfben. A T-Cross Breeze a Volkswagen legkompaktabb szabadidőautója. Kategóriájának első nyitott tetejű képviselője, mindemellett egy megfizethető kabrió, amely emelt üléspozíciójának köszönhetően tökéletes kilátást biztosít. A BUDD-e tanulmányhoz hasonlóan a T-Cross Breeze működési elve is szinte teljesen nélkülözi a kapcsolókat. Dr. Herbert Diess, a Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy „2016 az újrakezdés éve lesz a Volkswagen számára. A T-Cross Breeze bemutatásával bepillantást engedünk a jövő Volkswagen modelljeibe. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk SUV modelljeink fejlesztésére, célunk, hogy a Volkswagen minden fontos szegmensben rendelkezzen egy SUV modellel a kínálatban.”

Az up! új változatai a kisautók szegmensét pezsdítik fel. Az elérhető hajtásrendszerek széles kínálata nem mindennapi választékot biztosít. Az erőteljes benzines erőforrásokkal, kedvező fogyasztású földgázhajtással vagy tisztán elektromos hajtással elérhető új up! modellnél mindenki megtalálja a kedvére valót. A vezetési élmény legjavát pedig a legerősebb benzines, a 66 kW (90 LE)* teljesítményű TSI motorral szerelt változat kínálja. A három különböző felszereltségi szint, egy cross up változat és egy tágas, 2 üléses load up! kisáruszállító verzió mellett számos lehetőség nyílik a modell személyre szabására. Az új külső fényezések, üléskárpit típusok és műszerfal-betétek mellett minden egyes up! modell további ellenállhatatlan dekorfóliákkal tehető még egyedibbé. További újdonság még az okostelefon integráció, amelynél a készülék egy alkalmazás segítségével problémamentesen kapcsolódhat a járműhez és válik egy eszközben zenei lejátszóvá, navigációs rendszerré és fedélzeti számítógéppé.

A tökéletes hangzás rajongóinak a Volkswagen bemutatja az „up! beats” névre hallgató változatot, amelyet az amerikai audio rendszer specialista BeatsAudioTM tökéletesített. Igazi divatos, trendteremtő kisautó, amelynek 300 watt teljesítményű prémium hangrendszere és összesen hét hangszórója (két magassugárzó, két szélessávú hangszóró, két középsugárzó és egy mélyközép-sugárzó) valóban egyedülálló hangélményt ígér. Legyen a stílus bármi, hip-hop, heavy metal, rock, pop vagy elektronikus, az „up! beats” igazán érzi a zenét.

*Becsült értékek: az új TSI (66 kW/90 LE) up! üzemanyag-fogyasztása l/100 km: 4,4 (kombinált), CO2-kibocsátás g/km: 102 (kombinált)

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?