Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
Autó

Világpremier: A vadonatúj Lexus LC 500

Amikor a Lexus LF-LC Concept 2012-ben feltűnt az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon, a sajtó képviselői és a márka rajongói egyaránt azt találgatták, hogy a tanulmányautó lenyűgöző stílusa és drámai megjelenése vajon megvalósulhat-e egy sorozatgyártású 2+2 üléses kupéban is.

Négy év telt el az emlékezetes nap óta, s a Lexus bemutatta a híres tanulmányautó ötlete alapján megalkotott LC 500 luxuskupét. Ez a provokatív és atletikus modell egyértelműen jelzi, milyen irányba halad majd a márka a jövőben.

lc_ms_1-04_gs_3t5_b_resize

A luxusmárka globális szervezete, a Lexus International megalapítása óta a Lexus az elmúlt öt év alatt látványos gyorsasággal fejlődött. Az érzelmeket ébresztő formatervet és a menetdinamikai jellemzőket egyaránt magasabb szintre emelő termékkínálatban olyan izgalmas, új modellek jelentek meg, mint az NX vagy az RC, és az IS is komoly szerepet játszott abban, hogy a márka új vásárlói rétegeket szólít meg.

lc_ms_1-02_gs_3t5_w_resize

A Lexus globális megerősödésének vezéralakja Akio Toyoda volt, aki személyesen is sokat tett azért, hogy szorosabbra fűzze a formatervezők, a mérnökök és a marketingszakemberek közti együttműködést – olyan luxusmárkát építve, amely jobban igazodik a vásárlók új generációjának igényeihez. “Az LC 500 fontos termék a Lexus számára, és személyesen nekem is,” mondta Akio Toyoda, a Lexus márkaigazgatója és mesterpilótája. “Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a márka jövőjét olyan termékekre alapozzuk, amelyek az emberek szenvedélyét felélesztve kitűnnek a luxuspiac kínálatából. Legújabb kupé-zászlóshajónk formavilága, teljesítménye és arányai érzékletesen hangsúlyozzák márkánk ‘érzelmi’ irányultságát, és világszerte tovább erősítik majd a Lexus népszerűségét.”

lc_ms_1-03_gs_3t5_w_resize

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?