Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
Autó

MINI JCW Convertible – Száguldj a széllel!

A MINI JCW Cabrióban a sportautókra jellemző lélegzetelállító menetteljesítmények nyitott tetős vezetési élménnyel párosulnak.

minijcwcabrio2017

A legújabb MINI John Cooper Works Cabrio a vezetés lélegzetelállító élményének lehető legexkluzívabb módját kínálja a brit kisautó-gyártó ügyfeleinek. Rendkívül élénk gázreakciójával, 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményével és érzelmekben gazdag akusztikai tulajdonságaival a MINI aktuális modellpalettájának legerősebb négykerekűje egy csapásra rabul ejti a vezetés szerelmeseit.

minijcwcabrio2017c

A teljes mértékben elektromos működtetésű textil tető minimális zaj kíséretében, mindössze 18 másodperc alatt nyitható és zárható, egyetlen gombnyomással. A nyitott tetős négyüléses hosszan elnyújtott jármű-sziluettjét és erőtől duzzadó karosszéria-íveit kifejezetten a MINI John Cooper Works modellekhez megtervezett dizájnelemek egészítik ki, amelyek optimalizálják a hűtőlevegő útját és az autó körüli légáramlatot. A futómű-technológia megtervezésekor a mérnökök előszeretettel merítettek a MINI több évtizedre visszatekintő motorsport-tapasztalatából, miközben kabrió-specifikus merevítő elemek gondoskodnak a kiváló agilitásról és a tökéletes vezethetőségről, minden vezetési szituációban. Elődmodelljéhez képest az új MINI John Cooper Works Cabrio látványos fejlődést ért el nem csupán a gyorsulási adatok és a helykínálat, de az utastér prémium kialakítása terén is: a borulásvédelmi rendszert a hátsó ülések mögé rejtették, amely szükség esetén azonnal, automatikusan aktiválódik.

minijcwcabrio2017e

A valódi versenyautós teljesítményről ezúttal egy 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor gondoskodik, amelyhez a műszaki alapot a BMW Group legkorszerűbb motorcsaládjának MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforrása adta. A vadonatúj fejlesztésű motor az elődhöz képest plusz 15 kW / 20 lóerő teljesítménnyel forgatja az első kerekeket, miközben a teljesítmény-különbség a MINI modellpaletta második legerősebb tagjának számító MINI Cooper S Cabrio modellhez viszonyítva is jelentős: plusz 29 kW / 39 lóerő. A kétliteres szív csúcsnyomatéka 320 Nm, amellyel az új MINI John Cooper Works Cabrio 6,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. Sőt, mindez az opcionálisan elérhető hatsebességes Steptronic sport automataváltóval mindössze 6,5 másodpercbe telik.

minijcwcabrio2017b

A vadonatúj MINI John Cooper Works Cabrio vérpezsdítő teljesítményét és lebilincselően precíz vezethetőségét egy rendkívül átfogó, típus-specifikus tuningcsomag garantálja, amely az erőteljes motor, a 17 collos MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal szerelt sport futómű és a Brembo által kifejlesztett sport fékrendszer világbajnok hármas egységén túl sport kipufogórendszerből, MINI John Cooper Works aerodinamikai kiegészítőkből és MINI John Cooper Works sportülésekkel szerelt egyedülálló utastér-kialakításból áll.

minijcwcabrio2017g

A legendás sportautó-tervező, John Cooper neve – aki egykoron kikövezte a klasszikus Mini előtt a versenypályára vezető utat – mára egybeforrt a brit kisautó-gyártó modelljeivel, amelyek a látványos motorsport-győzelmek árnyékában a vezetés vérpezsdítő élményével teszik felejthetetlenné a hétköznapokat.

minijcwcabrio2017d

minijcwcabrio2017f

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?