Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
Autó

A vadonatúj Focus RS első példánya

Az új Focus RS nagy teljesítményű ferdehátú modell gyártásának elindításával a gyors Fordok új korszakba lépnek.

A Ford arra számít, hogy 2015-ben 41.000 nagy teljesítményű autót értékesít majd Európában, szemben a 2015-ben eladott 29.000 darabbal. Ez 40 százalékos növekedést jelentene egy éven belül, ami különösen látványos eredmény annak ismeretében, hogy az ilyen modellek európai értékesítése már 2015-ben is 62 százalékkal múlta felül a 2014-es eladásokat.

FordFocusRS_Lommel_61

A kategória népszerűségét olyan modellek erősítik, mint a vadonatúj Focus RS, amelynek első példánya éppen most gördült le a németországi Saarlouis üzem gyártósoráról, illetve a Ford Mustang sportkocsi, amelyre már több mint 13.000 európai vásárló adta le megrendelését, vagy éppen a Focus ST és Fiesta ST ferdehátú izomautók.

Mindemellett a vadonatúj Ford GT is még idén feltűnik az utakon, így a Ford a nagy teljesítményű autók teljes, átfogó kínálatával rendelkezik majd, amelyben a kompakt modellek ugyanúgy megtalálhatók, mint a lenyűgöző teljesítményű szupersportkocsik.

FocusRS_06

“Ez az év igazán meghatározó lesz a Ford nagy teljesítményű autói szempontjából – mind a példátlan teljesítmény, mind pedig a kifinomult hajtáslánc- és futómű-technológiák tekintetében, hiszen olyan megoldások tűnnek fel a kínálatban, mint a Focus RS modell új Ford Performance Összkerékhajtási rendszere,” nyilatkozta Joe Bakaj, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?