DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Így ellenőrizheted, hogy saját Volkswagened érintett-e

A Volkswagen újabb lépést tett annak feltárásában, hogy az EA 189 típusú dízelmotorral ellátott járművek közül melyek érintettek a szervizakcióban.

A Volkswagen minden ügyfele saját maga azonnal ellenőrizheti, hogy a járművén el kell-e végeztetni a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos utólagos javítást. A Volkswagen ehhez egy online felületet hozott létre, mely magyar nyelven is elérhető a következő címen:

https://info.volkswagen.com/hu/hu/home

A www.volkswagen.hu oldalról egy kattintással elérhető felületen a jármű alvázszámának megadása után minden ügyfél egyértelmű választ kap arra, hogy járműve érintett-e vagy sem. Ezen kívül további információk is szerepelnek az oldalon, például a témával kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok.

Továbbra is érvényes a már többször elhangzott kijelentés: a Volkswagen aktívan tájékoztatja minden érintett ügyfelét. Minden jármű műszakilag biztonságos és üzemképes még az esetleges, károsanyag-kibocsátással kapcsolatos utólagos beavatkozást megelőzően is.

A márkakereskedések szintén az ügyfelek rendelkezésére állnak tanácsadással, valamint érdeklődés esetén tájékoztatást adnak arról, hogy az adott jármű érintett-e. Az alvázszámra ebben az esetben is ugyanúgy szükség van.

A Volkswagen és a konszern többi érintett márkája még októberben bemutatja az illetékes hatóságoknak a műszaki megoldásokat és intézkedéseket. Az érintett járművek tulajdonosai a rákövetkező hetekben, illetve hónapokban kapnak tájékoztatást erről.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: