DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Skoda Superb: Érzelmekben gazdag megjelenés Genfben

Beköszöntött a Skoda új korszaka! A Genfi Autószalon előestjén tartott Volkswagen Group Night rendezvényen gördült először nyilvánosan a szaksajtó képviselői elé az új Superb.

Két héttel a prágai világpremierje után a Skoda új zászlóshajója érzelmekben gazdag megjelenésével nagy lelkesedést váltott ki. Az új Skoda Superb bemutatásával elérte eddigi csúcspontját a cseh gyártó 120 éves történelmének legnagyobb modelloffenzívája. A piaci bevezetés idén júniusban kezdődik el.

150302_nova_skoda_superb_-_vystoupeni_plne_emoci_na_volkswagen_group_night_v_renevr_2_resize



„Az új Superb a Skoda új korszakának beköszöntét jelzi” – mondta Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland elnök-vezérigazgató. „Az új Superb a Skoda újból visszaszerzett pozícióját képviseli. Feltűnő formatervezésével, lenyűgöző műszaki tulajdonságaival és kimagasló belső térkínálatával az új zászlóshajónk új mércét állít fel a középkategóriás autók szegmensében. A Skoda tovább folytatja növekedését. Az új Superb pedig hozzájárul célkitűzésünk teljesítéséhez.” – mondta Winfried Vahland. 

Az új Skoda Superb új, érzelmekben gazdag formatervezése a márka érzelmi erejét mutatja. A harmadik generációs Superb átültette a sorozatgyártásba a „Skoda VisionC” tanulmányautó izgalmas formanyelvét. A magas minőségi színvonalú belsőtér részleteiben is tökéletességet nyújt. A Skoda Superb új mércét állít fel a térkínálat és a kényelem terén, beleértve a középkategória legnagyobb fej-, illetve lábterét, valamint legnagyobb csomagtartóját. Ez az első adaptív lengéscsillapítással ellátott Skoda, amely sportos és kifejezetten kényelmes vezetési élményt is biztosíthat. Ezenkívül az új Skoda Superb az innovatív megoldások sokaságával is elbűvöli a nagyközönséget. A biztonságot, a kényelmet és a multimédiás eszközök csatlakoztathatóságát fokozó segédrendszerek egész sorával a csúcsmodell technológiailag is új dimenzióba lépett. Az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás kiviteltől függően akár 30 százalékkal csökkent, miközben az autó optimális menetdinamikát nyújt.

150302_nova_skoda_superb_-_vystoupeni_plne_emoci_na_volkswagen_group_night_v_renevr_1_resize

A Skoda Superb 2001 óta áll a Skoda modellpalettájának csúcsán. A mai napig a Skoda több mint 700 ezer első és második generációs Skoda Superb modellt értékesített. Ezáltal a modell a középkategória egyik legnépszerűbb autója.

 

Az új Superb bemutatásával a ŠKODA teljes gőzzel folytatja 120 éves történelmének legnagyobb modelloffenzíváját. Az elkövetkező években a cseh gyártó szeretné globális eladási darabszámát legalább évi 1,5 millióra növelni. A Skoda 2014-ben értékesítési rekordot döntött: 1,04 millió járművel a gyártó most először adott el több mint egymillió Skoda autót egyetlen naptári év alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: