DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Izgalmas sportkupét mutat be a Volkswagen

A Sport Coupé Concept GTE a sportautók exkluzív dizájnjával vonzza a tekinteteket, a High-tech tanulmány hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtással érkezik.

Fontos tények a Sport Coupé Concept GTE tanulmányról:

1.   A Sport Coupé Concept GTE a Volkswagen újszerű, progresszív formai nyelvezetének hírnöke

2.   A tanulmánymodell olyan karosszériakoncepcióval ötvözi a sportautók exkluzív dizájnját, amelyet négy ajtó és nagyméretű csomagtérajtó jellemez

3.   A Sport Coupé Concept GTE hajtásáról egy V6-os TSI-aggregát és két elektromos motor alkotta, hálózatról tölthető (Plug-In) hibridhajtás gondoskodik

4.   Innovatív összkerékhajtás „elektromos kardántengellyel”

db2015au00170_large



Wolfsburg/Genf/Budapest, 2015. február 27. – A 2015-ös Genfi Autószalon alkalmával tartja a Volkswagen új Sport Coupé Concept GTE tanulmánya világpremierjét. Az avantgárd stílusú koncepció a Volkswagen újszerű, progresszív formai nyelvezetének hírnöke. „A Sport Coupé Concept GTE a forradalmi fejlődés megtestesítője.  

A jól érzékelhetően még karakteresebb Volkswagen dizájngének alapjain e tanulmány meggyőzően jelzi, milyen vonzó lehet már a közeli jövőben a vállalatcsoport legnagyobb darabszám jellemezte márkájának stílusa” – hangsúlyozta Walter de Silva, a Volkswagen AG vezető formatervezője. Dr. Heinz-Jakob Neußer, a Volkswagen márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja így fogalmazott: „A tanulmány valójában lélegzetelállítóan dinamikus kupé, amilyen ebben a formában még nem volt ebben a kategóriában. Az exkluzív sportautók stílusát idéző dizájnja révén – amit a nagyméretű csomagtérajtó funkcionalitása és a négyüléses modellek térkínálata tesz teljessé – a Sport Coupé Concept GTE a B- és a C-szegmens klasszikus limuzinjainak vonzó alternatívája.”

db2015au00169_large

Amint Klaus Bischoff, a Volkswagen márka vezető formatervezője, kiemelte: „A Sport Coupé Concept GTE kifejező formavilágunk fejlődésének újabb mérföldköve. Az első vonástól egészen az utolsóig újragondolt, semmi mással össze nem téveszthető koncepcióról, egyfajta ’stílus-iránytűről’ van szó. E tanulmányával a Volkswagen nem csupán egy új modellje megújult formáit kívánja bemutatni, hanem a márka formavilágának új korszakára kínál kitekintést.”

Az autós hírek támogatója az Aquaprofit Zrt.

aqua-logo

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: