DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ki a szabadba! - Skoda Yeti Outdoor Ambition 2.0 TDI 4x4

A ráncfelvarrást követően teszteltük a Skoda furcsa alakú kompaktja, amely nagynevű vetélytársak ellen is képes harcba szállni.

IMG_1548



A Skoda szabadidő-autója olyan modelleknek közvetlen vetélytársa, mint a Nissan Qashqai és a Subaru Forester. Ugyan a hazai rendőrség autóállományába is bekerült jármű korántsem olyan erős egyéniség, mint az említett vetélytársai, ennek ellenére jól teljesít.

A ráncfelvarrás eredménye a terepjárósabbnak ható külső, amit az első-hátsó lökhárítókra felkerült ezüst műanyag betétek alkalmazásával értek el. A 4x4-es rendszer a kinézetet kiválóan kiegészíti, de akinek a lakhelye és a munkája nem igényli az összes kerék hajtását, az rögtön spórolt 850 ezer forintot. Ahol ez nem döntő szempont, ott érdemes azon elgondolkodni, hogy a plusz súly majd egy litert rádob a fogyasztásra...     

IMG_1562_resize                                                                                                                                    

A hegyi emberről elnevezett Skodánkat az anyavállalat kétliteres dízelének 110 lóerős kivitele hajtotta. A kocsi belső terében extra dolgokat, különleges formai megoldásokat nem kell várni, a cseh márkának más sors jutott. Jó minőségű műanyagok, kárpitok és a bevált Skoda műszerfal fogadja a beülőket. Az utastér a családi autókra jellemző, jól pakolható, a három részes hátsó ülés pedig még mindig igen praktikus és ötletes. Akinek gondja van a derekával, az áldani fogja a megszokottnál magasabb üléshelyzetet, mert a ki és a beszállás nagyon kényelmes. Alap állapotban 416 literes a csomagtartó térfogata, elfektetett hátsó ülésekkel pedig 1760 liter.

A műszaki részek terén sem okoz csalódást a Yeti, kiváló a hatsebességes kézi váltó kapcsolás érzete. A 110 lóerős motort sem érheti kritika, hozza a tőle elvárt színvonalat: keveset fogyaszt, nyomatékos. Ezen felül semmi kiugrót nem szolgáltat, de bizony sokan vannak azok a vásárlók, akiknek nem is kell ennél több…

IMG_1554_resize

Hossz/szél./mag.: 4222/1793 / 1691 mm

Motor: 1968 cm3, 110 LE/ 4200, 250 Nm/ 1500-2500

Ár: 8 223 630 Ft (Alapár: 6 670 420 Ft)

Tesztautó: Miskolc Autóház Kft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: