DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WSR

A magyar kötődésű Roy Nissany a WSR-ben

Az egykori F1-es tesztpilóta fia, a Magyarországhoz több szállal kötődő Roy Nissany az idei évtől kezdve már a WSR 3,5 literes sorozatában szerepelhet a négyszeres bajnokcsapattal, a Tech 1 Racinggel.

A többszörösen magyar kötődésű, itt nevelkedő és magyar menedzserrel rendelkező Roy Nissany a WSR 3,5 literes sorozatában folytatja karrierjét a Tech 1 istállóval. Az izraeli versenyző partnere az egykori F1-es pilóta fia, Aurelien Panis lesz az csapatnál, melynek autóját tavaly Marco Sorensen vezette. A Tech 1 a széria élcsapatai közé tartozik, 2007-ben Parente, 2008-ban van der Garde, 2010-ben Aljosin, 2012-ben pedig Robin Frijns nyert velük bajnokságot.

Roy_Nissany_szeles



Nissany, akinek édesapja a 2000-es évek közepén a Minardit tesztelhette, tavaly Valenciában a Sauberrel teljesített egy F1-es tesztnapot, és nem vallott szégyent. Az elmúlt két évben az F3-as Európa-bajnokságban szerepelt, innen lépett most feljebb egy szintet. A csapat menedzsere, Sarah Abadie a következőket mondta a szerződtetéséről:

„Az istállónk örömmel köszönti őt, F3-ban szerzett tapasztalata hasznunkra lesz a Formula Renault-ban. Roy még kezdő a WSR-ben, a 2015-ös esztendő a tanulóéve lesz, majd azt várjuk, hogy fokozatosan fejlődik az év során. Sajnos eddig még nem tudott 3.5-ös autót kipróbálni, így szimulátorunk, az ID1 segítségével szokhat hozzá ehhez” – nyilatkozta Abadie, aki azt várja Nissanytól, hogy az egyik legjobb újonc legyen a szezonban.

A pilóta menedzsere, Oláh Gyárfás így nyilatkozott: „Jól választottunk azzal, hogy a WSR-hez csatlakoztunk, és örülök, hogy ezt a Tech 1 Racinggel tettük meg, mely a profizmusáról ismert” – mondta a versenyzőről, aki március elején Jerezben, ülhet először autóba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: