DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
WSR

Mi jut jövőre F1 helyett Merhinek?

Ami biztos, a Caterhammel több nagydíjon felbukkanó spanyol versenyző nem marad a Formula Renault 3.5-ös kategóriájában, ahol a bajnoki cím esélyese lehetne.

Számos verseny előtt rebesgették, hogy Roberto Merhi be fog mutatkozni a Formula-1-es mezőnyben, de debütálás helyett végül csak három pénteki szabadedzés jutott neki. Minden jel arra mutat, hogy a 2015-ös rajtrácson sem lesz ott. Tavaly Carlos Sainz fő ellenfele volt a WSR 3.5 literes kategóriájában, a bajnokság harmadik helyén végzett. Ez volt első szezonja a sorozatban, idén a bajnoki cím esélyeseként indulhatna.

„Elég nehéz a helyzet, de nem tervezem a maradást” – szögezte le a 23 esztendős Merhi az Autosport oldalnak, hogy nem él a lehetőséggel. „Igazán erős év volt, és úgy érzem, képes vagyok a következő lépésre. Kellemetlenül érezném magam, ha maradnék.”



A spanyol versenyző kiemelte, hogy alakulata, az orosz tulajdonú Zeta Corse tapasztalatlansága ellenére minden tőle telhetőt megtett. „Ez a csapat többé-kevésbé új. A rutinos, profi csapatokkal szállnak szembe, mint amilyen a DAMS és Arden, és jó dolog, hogy képesek vagyunk küzdeni velük. Az év általánosságban igazán jó volt, kitűnő, hogy az utolsó fordulóig harcolhattam a bajnoki címért. Sajnálom, hogy nem szereztem pontot Jerezben. Elszalasztottuk az esélyünket, de a bajnoki harc szép volt, örülök az évemnek.”

Hacsak nem sikerül egy kisebb Formula-1-es istállóhoz szegődnie tesztpilótaként, egyedül a GP2 tűnik logikus következő lépésnek. Ebben a bajnokságban folytatja a Formula Renault 3.5 második helyezettje, azaz közvetlenül Merhi előtt végző Pierre Gasly is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: