DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

IndyCar: Idén másodszorra nyert Power

Will Power örökölte meg az IndyCar portlandi győzelmét, miután az élről Scott Dixon műszaki hiba miatt kiállt. A dobogóra Felix Rosenqvist és Alexander Rossi fért fel.

Idei második győzelmét aratta az IndyCar sorozatában a Team Penske versenyzője, Will Power, ám az ausztrálnak ehhez most jó adag szerencsére is szüksége volt. A Portlandben rendezett versenyen hosszú ideig Scott Dixon vezetett, ám a Chip Ganassi pilótája műszaki probléma miatt kénytelen volt kiállni a bokszba.

 indy-power-portland



A rajtot követő időszak nagy részében baleset miatt versenyzést csak elvétve láthattunk a pályán, az első körben Graham Rahal, Zach Veach, Conor Daly és James Hinchcliffe is elvérzett. Az első takarítást követő újraindítás sem hozott sikert, Ryan Hunter-Reay egy hibát követően összeütközött Jack Harvey-val.

A helyzet rendeződése után Dixon a 37. körben vette át a vezetést az első helyről rajtoló Colton Hertától. Innentől sokáig neki állt a zászló, de a győzelmi esélytől a fent említett műszaki probléma megfosztotta őt. Az első helyen végül Will Power futon be, akinek karrierje során ez volt a 37. futamgyőzelme a sorozatban. Mögötte Felix Rosenqvistet és Alexander Rossit intették le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: