DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

IndyCar: Kiesésdömping és duplázás

A kiesések versenye volt a texasi, ahol 13 áldozatot követelt az oválpálya. Will Power uralma alatt tartotta a körülményeket, a legnagyobb baleset kiváltója pedig a legnagyobb felzárkózó lett.

Összesen kilenc sárga és egy piros szakasz volt érvényben a Texas Motor Speedway-n tartott, közép-európai idő szerint hajnali futamon: a kilencedik helyről induló Will Power ezek közül az első – Alexander Rossi által kiváltott – után került az élre. A bokszkiállások során szintén tartotta első pozícióját, a leintésig azonban öt ellenféllel kellett megküzdenie.

A táboruk öt körrel a futam vége előtt tizedelődött meg, mikor a második helyért vívott harcban Takuma Sato megcsúszott a füvön, és magával vitte Scott Dixont, valamint a hátrébb haladó Conor Dalyt és Max Chiltont is. A verseny sárga zászló alatt ért véget Will Power győzelmével, aki az Indy GP-n is győzni tudott, így a hét különböző futamgyőztest hozó szezon során az első, aki két helyszínen is nyert (Graham Rahal Detroitban vitte mindkét futamot).

Tony Kanaan lett a második egy elképesztően kalandos 248 körös verseny végén: két kör hátrányból küzdte vissza magát. A Ganassi brazilja stop-and-go büntetést kapott feltartásért és elkerülhető ütközés okozásáért, melyben kilenc autó volt érintett, köztük a korai éllovas Tristan Vautier. Ekkor került elő fél órára a piros zászló. Kanaan a későbbi sárga periódusokból és kiesésekből profitálva zárkózott fel másodiknak, Simon Pagenaud elé, aki ezzel a bajnokságban második pozícióba ért fel Dixon mögé.

A tavalyi győztes Graham Rahal, Gabby Chaves, valamint Marco Andretti végeztek a legjobb hat között. A pole-pozíciót szerző Charlie Kimball olajszivárgás miatt esett ki a verseny első fázisaiban. A 22 fős mezőnyből mindössze kilencet értékeltek célba érőként, köztük a 33 körös hátrányt összeszedő JR Hildebrandot.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: