DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
USA

Volt F1-est igazolt 2016-ra a Ganassi

Chip Ganassi istállója megtartotta a Scott Dixon-Tony Kanaan-Charlie Kimball triót az idei szezonra, az új pilótának egy Indy Lights győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a negyedik ülést.

Erre senki sem számított: mindössze egy, Indy Lightsban töltött szezon és egy győzelem után Max Chilton 2016-ban egész szezont fog futni az IndyCarban, a Ganassi csapatánál. A brit pilóta sikerektől mentes F1-es kalandja után nyergelt át a tengerentúlra, hogy célba vegye a világ másik híres open wheel-sorozatát.

A brit pilóta a Carlin Motorsport színeiben 13 futamon vett részt az Indy Lightsban, hat dobogós helyezést szerzett, ezek közül egy az iowai győzelem volt - volt marussiás csapattársa, Jules Bianchi halála után.



Chilton a Ganassi 8-as számú Chevy-motoros autóját foglalhatja majd el 2016-ban, amin tavaly Sage Karam és Sebastian Saavedra osztozott. Az amerikai pilóta legjobbja egy harmadik hely volt Iowában, a kolumbiai pedig egy 10. helyet tudott csak összehozni a neki jutott öt futam során.

„Max fiatal és tehetséges pilóta, aki több különféle területen is helyt állt már, rövid idő alatt” - idézte a GPUpdate.net a csapattulajdonos Chip Ganassit. „Elég komoly tapasztalattal rendelkezik, és bízunk benne, hogy sokat tud majd hozzátenni csapatunk teljesítményéhez 2016-ban.”

Természetesen az érintett is elmondta, mit érez első IndyCar-szezonja előtt. „Nem is lehetnék boldogabb, hogy csatlakozhatok a Ganassi IndyCar-programjához. Ez a csapat győzelemre hivatott, melyet a 11 megszerzett IndyCar-bajnoki címük is alátámaszt. Chip olyan csapattulajdonos, akivel minden pilóta szeretne dolgozni - számtalan kategóriában bizonyított már, én pedig alig várom, hogy a csapatánál vezethessek” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: