DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
USA

Barrichello: Jó érzés 43 évesen is versenyképesnek lenni

A volt F1-es brazil pilóta hétvégén harmadszor is elindul a daytonai 24 órás versenyen, de úgy véli, erejéből több megmérettetés is kitelne, brazil Stock Car-teendői mellett.

Mindössze néhány nappal az 54. daytonai 24 órás verseny előtt jelentette be az észak-amerikai WeatherTech sportautó-sorozatban versenyző Wayne Taylor Racing, hogy Rubens Barrichellóval egészítik ki felállásukat az egynapos viadalra - de a brazil pilóta szerint egy ideje már folytak a tárgyalások a szerződtetéséről.



„Régóta beszéltünk már erről, de csak most határoztuk el, hogy mi is fog történni pontosan” - nyilatkozta Barrichello a Motorsport.com-nak. „Ez egy olyan verseny, amelynek egészen elképesztő érzés a részesének lenni. Egyre inkább szeretnék részt venni amerikai sportautós küzdelmekben, hiszen imádom Amerikát.”

A brazil Stock Car-bajnokság 2014-es győztese úgy véli, „tapasztalatlansága” nem jelent majd hátrányt a hétvégén. „Ők kívülről betéve ismerik az autót, én viszont versenyképes vagyok. Egyből jól teljesítettem, amikor egy vizes edzésen beültem az autóba. Még egy kis időre szükségem van, de minden rendben lesz majd. Elég régóta dolgozok már rajta, de nagyon jó érzés még 43 évesen is versenyképesnek lenni.”

Barrichello idén is indulni fog a brazil Stock Car-ban, de úgy véli, hogy a WTSCC többi futama is szóba jöhet, hiszen nem lesz naptári ütközés a két sorozat között. „Talán beszélünk majd róla… Brazíliában fogok indulni, de talán valamikor ismét csatlakozhatok hozzájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: