DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
USA

Justin Wilson öccse az Indy 500-ra készül

A tavaly augusztusban elhunyt brit pilóta emléke hajtja Stefan Wilsont, aki egy teljes szezonban induló csapatot szeretne megkörnyékezni, hogy ott legyen a 100. Indianapolis 500 rajtjánál.

Stefan Wilson 2013-ben egyetlen egy versenyt teljesített az IndyCarban, Baltimore-ban, pont Justin csapattársaként. Az ifjabbik Wilson vágya az volt, hogy egyszer az Indy 500 keretein belül is megmérkőzzön testvérével, és úgy tűnt, 2015-ben meg is valósul az álma, a Fan Force United ugyanis őt nevezte meg pilótájaként, egész szezonra. Szponzori támogatások híján azonban Wilson ülés nélkül maradt, de tavaly is gőzerővel dolgozott azon, hogy visszakerüljön az amerikai open wheel élvonalába.

A sors kegyetlen játéka, hogy amikor lassan kezdett összeállni a támogatás, Justin Wilson életét veszítette Poconóban, de ez csak megduplázta öccse erejét, hogy emlékének adózva, ha nem is egész szezonos pilótaként, de legalább az Indy 500-on szerepet kapjon 2016-ban.



„A múlt héten három partnerrel is aláírtuk a szerződést, így a szponzori programunk a lehető legjobb irányba halad. Még néhány aláírásra szükség van ahhoz, hogy ülést kapjak az Indy 500-on” - nyilatkozta Stefan a Motorsport.com-nak, aki a Think Solar nevű, napenergia hasznosításával foglalkozó ausztrál céggel is kapcsolatban áll. Az IndyCar 2016-os mezőnyében alig lesz húsznál több állandó pilóta, az Indy500-ra nevező további 12-13 versenyző pedig vagy jelenlegi csapatok plusz autójával, vagy egyversenyes alakulatoknál kvalifikálhatja magát.

„Egy egész szezonos csapatot keresek, szerintem ez lenne a legjobb lehetőség nekem és a szponzoraim számára is. Van néhány csapat, melyek szabad üléssel rendelkeznek, de az idő gyorsan telik, én pedig azon vagyok, hogy minél hamarabb összeszedjem a szükséges támogatást.”

Stefan természetesen bátyja emlékének fogja ajánlani indulását májusban, ha sikerül összeszednie a támogatást. „Mindenképpen szeretnék tenni valamit Justin emlékéért, nagyon sokat gondolok rá. Az volt az álmunk, hogy együtt induljunk az Indy 500-on, nagyon különleges pillanat lett volna.”

„Arra gondoltam, hogy kétféle festés lesz majd a sisakomon, félig az enyém, félig a Justiné, úgy hogy a Justiné legyen jobb oldalt, a nézőtér felé. Még nem teljesen tudom, hogy milyen lesz, de később nagyszerű ötlet lenne elárverezni. Lehet, hogy furcsán hangzik, de a család számára gyógyírt jelent majd, hogy egy Wilsont láthatnak a rajtrácson, anyának és apának is jól esne, ha engem láthatnának a pályán. Úgy vélem, Julia, valamint Jane és Jessica is nagyon örülne neki” - utalt Stefan sógornőjére, valamint unokahúgaira.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: