DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
USA

Szabó Krisztián: A podium race-re fáj a fogam

A magyar versenyző ebben az évben két fronton is helytáll, a ralikrossz Európa-bajnokság mellett az Egyesült Államokbeli kamionos ChampTruck World Series-ben: így lehet, hogy a francia és spanyol Eb-fordulók közötti héten átruccan Amerikába, hogy Nebraskában tudjon le öt versenyt 800 lóerős Volvójával.

Az eredeti versenynaptár szerint a hétvégi kamionversenyt a Michigan Int’l Speedway-n tartották volna, de az újonnan induló ChampTruck széria menetrendjében több változás is történt: így a hetedik forduló helyszíne a Motorsports Park Hastings lesz Nebraska államban. A módosítás igazából nem sok vizet zavar Szabó Krisztián számára, hiszen így is, úgy is egy új pályát kell memorizálnia.



„A pénteki szabadedzéseken háromszor fél órám lesz, akkor fogom megtanulni. Eddig a pályarajzot tanulmányoztam. Viszonylag hosszú, és nem oválpálya, hanem egy rendes ’road course’, ami mindenképp kedvez nekünk” – mondta a Truck Race Team USA pilótája a verseny előtt, aki pontos célt is kijelölt a hétvégére: „Szeretnék minden futamot a dobogón zárni, ami pedig a legfontosabb, hogy a podium race-t megnyerjem, ugyanis már egy ideje nem sikerült. Ez az ötödik, utolsó verseny, amiért több pontot osztanak. Most már tényleg pontokat szeretnék hozni a többiekhez képest, ezért is fontos a podium race, és hogy az egész hétvégén minél jobb helyezéseket gyűjtsek.”

Legutóbbi, augusztus eleji ChampTruck versenyén Virginiában a 23-as számmal induló Krisztiánnak két futamról is műszaki hiba miatt kellett kiállnia, melyek még azelőtti, St.Louis-i nagy bukására vezethetők vissza. „A srácok mindent kijavítottak. Igazából a fő, tartós bajt a fékek jelentették, tehát ha azokkal nem lesz gond, akkor minden rendben lesz” – összegezte a versenyző, akire két átszállással összesen három repülőút vár a verseny helyszínéig, köztük egy 8 óráig tartó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: