DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

IndyCar: Két versenyző is visszatér Texasban

Az IndyCar hétvégén Texasba látogat, az év második oválversenyére, ahol két, az Indy 500-on induló pilóta is visszatér a Dale Coyne Racing és a Schmidt Peterson Motorsports színeiben.

Nincs sok ideje a pihenésre az IndyCar mezőnyének: alig egy hete még Indianapolisban köröztek a pilóták az év legnagyobb presztízsű versenyén, aztán a mögöttünk hagyott hétvégén következett a detroiti dupla (káosz-)forduló, és ismét egy hét elteltével már a Texas Motor Speedwayen mérhetik össze tudásukat a versenyzők – két csapat viszont módosult felállással vág neki a Firestone 600-nak.



A Dale Coyne Racing Detroitban jól teljesítő versenyzője, Tristan Vautier maradt a helyén, Rodolfo Gonzalez viszont ülés nélkül maradt: az a Pippa Mann fog beülni a Dallara-Hondába, aki az Indy 500 edzésén egy balesettel hívta fel magára a figyelmet, a versenyen pedig a 22. helyen végzett. „Ma kaptam egy hívást, és nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek az IndyCarba a Dale Coyne Racinggel a Texas Motor Speedwayen” – írta a pilótanő Twitter-csatornáján.

A másik csere a kórházi ágyat nyomó James Hinchcliffe-hez kötődik – őt Ryan Briscoe helyettesítette (ő a 12. pozícióban zárt) a Brickyardon, aki detroiti fordulón pedig azért nem vett részt, mert a Corvette Racing autóját tesztelte Le Mans-ban. Helyette Conor Daly vezette a Schmidt Peterson Motorsports autóját, aki az első versenyen a 19., a másodikon pedig a hatodik helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: