DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Bourdais és Fittipaldi lettek Sebring győztesei

Az Action Express Racing csapat autója, azaz Sebastien Bourdais, Christian Fittipaldi és Joao Barbosa nyerték az USA egyik legrangosabb hosszútávú versenyét, a sebringi 12 órást.

A csapat Coyote-Chevrolet Corvette autója a második órában vette át a vezetést, és azt többé ki sem adta a kezéből. A kilencedik órában már egy kör előnnyel rendelkeztek legközelebbi üldözőjükkel, a Wayne Taylor Racing autójával szemben, a hamarosan pályára lépő safety car pedig csak segített megszilárdítani ezt a fölényüket.

A második helyen befutó autót a Taylor testvérpár, Ricky és Jordan, valamint Max Angelelli vezette, akik a verseny elején még fékproblémákkal küzdöttek.

1426993587



Az LMP2-es kategóriában a pole-t is megszerző Krohn Racing Ligier-Judd autója győzött Olivier Pla, Nic Jonsson és Tracy Krohn irányítása alatt. Ez összetettben a 8. helyezést jelentette számukra.

A GT kategóriában 40 perccel a leintés előtt vette át a vezetést a Corvette, amelyet Jan Magnussen, az IndyCarból ismert Ryan Briscoe és a már a Formula-E-ben is megfordult Antonio Garcia irányított. Ők Nick Tandy Porschéjának váltóhibája után állhattak az élre a hajrában.

Számos ismerős nevet találhatunk, ha végigpásztázzuk tekintetünket az eredménylistán. A DTM-bajnok Mike Rockenfeller az összetett harmadik helyén végzett, mögötte jött be a Scott Dixont is sorai között tudó Ganassi, de a második legjobb GT autóban ott volt Giancarlo Fisichella is.

A félnapos viadal nem múlt el balesetek nélkül, a verseny legnagyobb bukásáról korábban már beszámoltunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: