DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

DTM: Müller nyerte, az Audi dominálta a szezonnyitót

Fölényes győzelmet aratott az Audi és Nico Müller a Német Túraautó-bajnokság idei első futamán Spa-Francorchampsban. A legjobb BMW-s autó mindössze az ötödik lett.

A második rajtkockából induló Nico Müller szerezte a DTM idei első futamának győzelmét Belgiumban. A pilóta márkatársát, az élről rajtoló Robin Frijnst a negyedik körben utasította maga mögé, miután a Kemmel-egyenesben szélárnyékot fogva kifékezte őt. Innentől Müller számára egy örömautózás volt a futam, miközben a többiek a gumikkal küzdöttek, kiépített egy közel 20 másodperces előnyt, és könnyedén elvezetett a célig.

EeWFd_ZXYAMNehB



Az audisok közül leggyengébben kvalifikáló Jamie Green elképesztő formát mutatva a tizenegyedik helyről végzett a második pozícióban. A harmadik helyen záró Loic Duvalt az utolsó előtti körben előzte meg. Az ezüstöt érő helyen sokáig Mike Rockenfeller haladt, ám öt körrel a vége előtt a gumijai elfogytak, így tudta őt megelőzni Duval és Green. Az alternatív stratégiát alkalmazó, szintén gumiproblémákkal küzdő René Rast lett az ötödik.

A legjobb BMW-s a hatodik helyen leintett Philipp Eng lett. Az F1-ből átigazolt Robert Kubica 14.-ként ért célba debütáló futamán. Az egyetlen kieső Sheldon van der Linde volt, aki a második körben műszaki hiba miatt állt ki a hatodik helyről. Ferdinand Habsburg egy szabadedzésen elszenvedett baleset miatt nem tudott rajthoz állni.

A végeredmény:

dtmspa

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: