DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Túraautó

Tarolt a M1RA a TCR kelet-európai bajnokságában

A pandémia miatti szünetet követően a horvátországi Grobnikban rajtolt el a TCR kelet-európia túraautó-bajnoksága a július 25-26-i hétvégén. Az időmérőt és mindkét futamot Michelisz Norbert csapata, a M1RA nyerte meg, méghozzá nagy fölénnyel.

A TCR kelet-európia bajnoksága a régió legnagyobb túraautó-sorozata, melyben a magyar mellett szerb, szlovák, cseh, macedón, német, horvát és lengyel érdekeltségű csapatok álltak rajthoz a szezonnyitón Grobnikban.

m1ra-tcr-2A Michelisz Norbert által alapított magyar M1RA-csapat egy szerb versenyzővel, Dusan Borkoviccsal indult. Ő 2015-ben túraautó Európa-bajnok volt, amikor a M1RA mostani csapatvezetője, Bári Dávid volt a versenymérnöke.

Rendkívüli fölényt mutatott a M1RA az első pillanattól kezdve. Az időmérőt Borkovic közel egy másodperces előnnyel nyerte meg, és még a második leggyorsabb körével is első lett volna. Mivel a TCR kelet-európai bajnokságában a versenyzők két legjobb időmérős köre alapján határozzák meg a két verseny rajtsorrendjét, a M1RA pilótája mindkét futamon a pole pozícióból rajtolhatott.

Mindkétszer sima rajt-cél győzelem lett a vége. Az első futamon még úgy is közel nyolc másodpercet vert a második helyezettre, hogy a biztonsági autó beküldése miatt egyszer elveszítette az előnyt, amit az elején elkezdett kiépíteni. A második versenyen még nagyobb különbséggel, csaknem 12 másodperces előnnyel intették le az első helyen.

m1ra-tcr-1

„Ezekben a nehéz időkben mindannyian érezzük a pandémia hatásait. Örülök, hogy egy ilyen hosszú szünet után így tértünk vissza a pályára, ráadásul előzetes tesztelés nélkül. A karantén alatt sokat dolgoztam a fizikai és mentális felkészülésen, de most Grobnikban volt először lehetőségem versenyautóba ülni idén. Az első futamon a jó rajt és a gumik megóvása volt a győzelem kulcsa” – nyilatkozta Dusan Borkovic.

„A második futam nagyon hasonló volt az elsőhöz. Tiszta volt a rajtom, és viszonylag nagy előnyt sikerült kiautóznom elég hamar. Ezt később folyamatosan növelni tudtam csaknem 12 másodpercig. Álmodoztam arról, hogy újra versenyezhetek, és még nagyobb vágyam volt, hogy ilyen sikerekkel térjek vissza. Szeretnék köszönetet mondani a M1RA-nak a lehetőségért és a szuper munkáért” – zárta szavait a magyar csapat versenyzője.

A 18 fős mezőnyben két győzelmével természetesen Borkovic gyűjtötte a legtöbb pontot. 50 ponttal áll a tabella élén, és 14-gyel előzi meg a második helyezett Milovan Vesnicset, aki egyébként a bajnokság címvédője. A négy fordulóból álló szezon következő állomását az augusztus 22-23-i hétvégén rendezik a Slovakia Ringen. A tervek szerint az idény október 25-én a Hungaroringen zárul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: