DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Habsburg katonaként segédkezik a válságban

Ezekben a viszontagságos időkben a legtöbb autóversenyző biztonságos helyre vonult, nehogy egy esetleges koronavírus-fertőzés keresztbe tegyen idei szezonjának, Ferdinand Habsburgnak azonban kötelessége a segítségnyújtás.

Bár a magyar királyi család sarjaként sohasem kellett nélkülöznie, és talán az autóversenyőzi pályafutását is könnyebben tartja fenn riválisai többségénél, az már a tavaly vele készített exkluzív interjúnk során is kiderült, hogy Ferdinand Habsburgba rengeteg alázat és kötelességtudat szorult. A 22 éves osztráknak az idei évre a WRT Audival van szerződése a DTM-ben, a holtszezonban pedig a hazájában kötelező katonai szolgálatot igyekezett letudni, ami a világra lesújtó koronavírus-járvány és a versenynaptárában várható halasztás miatt a tervezettnél hosszabbra nyúlt.

 84313207_215719686225423_6514099216761411383_n



A csapata, a WRT által közzétett videó tanúsága szerint Habsburg éjszakai műszakban raktárfeltöltőként dolgozik, ezzel véve ki a részét az ausztriai rendkívüli állapotok miatt megsokasodott feladatokból.

„Jelenleg az osztrák katonaságban szolgálok, és behívót kaptunk, hogy segítséget nyújtsunk a világjárvány idején” – mondja Habsburg. „Nekünk a sportrészlegen az a feladatunk, hogy feltöltsük a polcokat, gondoskodva arról, hogy minden szállításra készen álljon, amikor a betegeknek ételre vagy bármilyen kellékre van szükségük. Minden este tíz órától reggel hatig itt vagyok, és megteszek mindent, amivel segíthetek ebben a helyzetben. Nappal pedig azért igyekszek edzeni is.”

Habsburg a videóban prezentálja is, mi a dolga a vonalkód-leolvasóval és a járműveként szolgáló villás targoncával, amiről azt mondja, „nem olyan jó, mint a DTM-autó, de a télre megteszi”.

A Német Túraautó-bajnokság az eredeti tervek szerint április 26-án, Zolderben startolna, és bár ebben a sorozatban egyelőre nem jelentettek be halasztást, látva, hogy más európai szériák és pályák is inkább már júniusi szezonkezdettel számolnak, várhatóan idővel itt is meg fog születni egy hasonló döntés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: