DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Hivatalos: Kubica idén a DTM-ben versenyez

Ahogy azt már hónapok óta rebesgetik, és ahogy egy nappal ezelőtt megszellőztették a hivatalos bejelentés közeledtét, Robert Kubica megkötötte versenyzői szerződését a BMW-vel – egy privát autó volánjánál növeli a mezőny létszámát 15-re.

A 35 éves lengyel a Formula-1-es ülését ugyan elveszítette egy év után, ám a versenyzéstől idén sem kell távol maradnia, sőt talán még elfoglaltabb és izgalmasabb szezon is vár rá, mint 2019-ben. Az Alfa Romeo tesztpilótájaként az F1-ben is megtartja ugyanis a jelenlétét, emellett pedig rajthoz áll a Német Túraautó-bajnokság 10 fordulójának 20 futamán. Kubica decemberben már tesztelhette a BMW DTM-autóját, majd amikor a márka nélküle jelentette be hat gyári pilótát, csökkenni látszottak az esélyei, ám mint hamar kiderült, idén már a bajoroknak is lesz egy privát csapatuk, amely pedig lehetőséget ad a lengyelnek a debütálásra, és hogy egyúttal újraegyesüljön a márkával, amellyel tíz évvel ezelőtt váltak külön útjaik az F1-ben.

EQpLt0YX0AMkobe



2016 után visszatér a DTM-be az ART Grand Prix, ők készítik majd fel Kubica autóját, és várhatóan egy második versenyzőt is megneveznek még a szezonra. Az Aston Martin váratlan kiszállásával vészesen lecsökkent mezőnylétszám így jelenleg 15 autónál jár, és 16-ra emelkedhet. Kubica szereplését ebben a sorozatban is erősen támogatja szponzora, a PKN Orlen, amely az Alfa Romeo névadó szponzorává is vált az F1-ben.

A BMW hat gyári versenyzőjét két német, két osztrák és két dél-afrikai alkotja: Marco Wittmann, Timo Glock, Lucas Auer, Philipp Eng, Jonathan Aberdein és Sheldon van der Linde. A DTM 2020-as szezonja az április 26-i hétvégén, Zolderben veszi kezdetét.

"A DTM-ben magas szintű versenyzés zajlik rengeteg test-test elleni csatával, amit a raliban hiányoltam" - mondja Kubica a bejelentést tartalmazó videóban, jótékonyan nem téve arról említést, hogy tavaly a sereghajtó Williamsnél sem nyílt sok lehetősége éles versenyhelyzetekbe kerülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: