DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

TCR Europe - Pontszerzéssel nyitott Szabó Zsolt

Szabó Zsolt Dávid számára izgalmasan alakul ez a hét. Kedden bejelentette, hogy új partnerrel, a Fornettivel folytatja tovább a felkészülését. Csütörtök délután pedig azt, hogy visszatér a versenypályára, méghozzá a M1RA színeiben. Az első szabadedzésén 9. legjobb időt sikerült megfutnia, míg az első versenyén a 8 pozícióban ért célba, mellyel 15 bajnoki pontot zsebelhetett be.

8 hónap kihagyás után ült újra versenyautóba Szabó Zsolt. A hétvégén kerül ugyanis megrendezésre a TCR Europe ötödik versenyhétvégéje, melyet ezúttal Oschesleben-ben bonyolítanak le a szervezők. Michelisz Norbert csapatának újonca számára eddig sikeresnek bizonyul a hétvége.

„Egy hirtelen jött lehetőségnek köszönhetően csatlakozhattam a M1RA Motorsport csapatához, aminek nagyon örülök. Ez a hétvége számunkra arról fog szólni, hogy minél gyorsabban és jobban megszokjam az autó viselkedését és beleszokjak az új környezetbe.” – nyilatkozta Zsolt.

Szabó Zsolt-M1RA 4.



Nos, a 23 éves miskolci versenyző számára nagyon is jól sikerült az akklimatizáció, mindössze 1.453-as lemaradással teljesítette az első szabadedzését. Ez az idő egészen a 9. helyig repítette a magyar tehetséget. Csapattársa, Luca Engstler az 5. legjobb időt futotta meg, 1:32:331-es körrel.

A második szabadedzés, illetve az időmérő nem hozta meg a remélt eredményt, azonban az első versenyen Zsolti sikeresen megmutatta a kétkedőknek, hogy igen is jó döntés volt az Ő leigazolása. A 21. pozícióból egészen a 10 helyig küzdötte fel magát, azonban két autó kizárása miatt Zsolti a 8. helyen olvashatja a nevét. Ezzel 15 bajnoki pontot zsebelhetett be. Csapattársa sajnálatos módon nem tudta befejezni a futamot egy bal hátsó defekt miatt.

Szabó Zsolt-M1RA

„Mit is mondhatnék? Nagyszerű csapat, nagyszerű autó. Hatalmas örömmel tölt el, hogy újra vezethetek. Sajnos az időmérőn nem alakult minden a terveink szerint, de a versenyen megkaptuk a jóvátételt. Sikerült jó pár pozíciót javítanom és a TOP 10-ben végeznem. A hab a tortán, hogy megszereztem az első bajnoki pontjaimat is. Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást és a bíztatást!” – büszkélkedett a M1RA versenyzője.

A vasárnap megrendezésre kerülő második verseny 13:30-kor fog elrajtolni a német pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: