DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Morbidelli: Félelmetes a DTM versenyautója

A MotoGP egyre több versenyzője próbálja ki magát abban, vajon négykeréken is képes-e olyan teljesítményre, mint motoron. A Petronas Yamaha olasz versenyzője elragadtatással beszélt arról, milyen érzés vezetni egy DTM-ben használt BMW M4-t.

Vélhetően újabb élményekkel gazdagodott Franco Morbidelli, amikor tesztelhetett egy német túraautó-bajnokságban használt BMW M4-s versenyautót. Még június végén kapott lehetőséget a Petronas Yamaha versenyzője, hogy Assenben kipróbálja azt a BMW-t amellyel a sorozatban versenyző pilóták általában a legjobb tíz között végeznek. Morbidelli tesztje először az anyósülésen kezdődött, majd a 24 éves római motoros több kört is teljesített az asseni aszfaltcsíkon

morbidelli-dtm-2019



„Az első dolog, ami a teszttel kapcsolatban elmondható, hogy félelmetes érzés vezetni egy DTM-es versenyautót. Bevallom, az utasülésben sokkal félelmetesebb átélni a száguldást, mint amikor te vezeted a gépet. Amikor a televízióban láttam egy-egy versenyt, már akkor sejtettem, milyen érzés lehet vezetni. Nem tagadom, volt egy-két apró problémám a 610 lóerős autóval, de az összkép abszolút pozitív. Nem tagadom, akár versenyen is elindulnék, hiszen Andrea Dovízioso már vett részt versenyhétvégén, míg Valentino Rossi sem zárkózott el ettől. Lesz még tesztem, és ha képes vagyok javítani a köridőimen, akkor én sem zárkózom el, hogy elinduljak egy futamon” – közölte Morbidelli.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: