DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Másodikként zárt Michelisz a 3. futamon

A pole.pozícióból induló Michelisz Norbert végül a dobogó második fokával kellett, megelégedjen, Tassi Attila a 14., Tenke Tamás a 23. helyen végzett a Hungaroring főfutamán.

Michelisz Norbert a pole-pozícióból várhatta a WTCR hungaroringi fő futamát, de Guerrieri és Tarquini is megelőzte őt a rajt után. Tassi Attila egy kör után a 18. helyen haladt a szemerkélő esőben.

A negyedik körben aztán a két hyundai-os elment Guerrieri mellett, így Gabriele Tarquini vette át a vezetést a harmadik futamon az egyre erősödő esőben. Tarquini és Michelisz elhúztak az élen, folyamatosan növelték az előnyüket Guerrierivel szemben, a két Hyundai között fél másodperc volt a különbség, Tassi Attila pedig ekkor már a 15. helyen állt.



Yvan Müller egy bokszutca-áthajtásos büntetést kapott a verseny elején történt, Priaulx-lal szembeni ütközéséért, s néhány körrel ezután inkább fel is adta a versenyt. A 11. kör végén Guerrieri egészen furcsa balesetet szenvedett. A célegyenesre ráfordító kanyart egyáltalán nem tudta bevenni és a gumifalban találta magát. Alighanem a fékek adták meg magukat.

A baleset miatt pályára gurult a safety car is a 12. körben. Két kört mentek a safety car mögött, Norbi pedig nem tudta felvenni Tarquini ritmusát és 1,2 másodpercre nőtt a hátránya. Amint kiment a biztonsági autó, egyből jöhetett is vissza, miután Ceccon is beletette a falba az Alfa Romeóját.

Így a safety car mögött futott be a célba a mezőny, a versenyt Gabriele Tarquini nyerte, másodikként végzett Michelisz Norbert, a harmadik pozíciót pedig Ehrlacher szerezte meg.

A futam végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: