DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Kettőre fogyott a magyar létszám az ETCC-ben

A Zengő Motorsport fiúi a legjobb öt között zártak a monzai időmérő edzésen, György Anett bemutatkozását azonban meghiúsította egy szabálytalannak nyilvánított alkatrész.

A túraautó-vb versenyhétvégéjét kíséri Monzában az Európa-kupa szezonnyitója, melynek időmérő edzését szombat délután, a WTCC kvalifikációját követően tartották. Peter Rikli és Christjohannes Scheiber személyében két svájci Honda-pilóta végzett az első két pozícióban, a tavalyi ezüstérmes (bajnoki címet pontegyenlőséggel, azonos számú győzelemmel, második helyek száma miatt elbukó) Petr Fulín harmadik lett, miután korábban egy pályaelhagyás miatt elvették legjobb körét.

Az ETCC többszörösen magyar érdekeltségű, hiszen a Zengő Motorsport három SEAT Leont is elindított a bajnokságban. A legjobb rajtpozíciót, a negyedik helyet Szabó Zsolt szerezte Nagy Norbert, a tavalyi összetett harmadik helyezett előtt, aki ennek a szezonnak bajnoki reményekkel vág neki. Szabóról, aki a pénteki tesztnapot ki is hagyta, kevés szó esett a hétvégét megelőzően: a versenyző korábban 2015-ben szerepelt zengős színekben a SEAT Leon Eurocupban és TCR-ben.



A mezőny egyetlen női pilótája György Anett, aki azonban a pénteki tesztek után a szombati szabadedzésen és időmérőn már nem vehetett részt. „Mérhetetlenül csalódottak vagyunk, hogy egy szabályértelmezési vita felülírja az eddig elvégzett munkánkat és lehetetlenné teszi Anett bemutatkozását az Európa-kupában” – írta Facebook-oldalán a Zengő Motorsport. „Nagyon nehéz feldolgozni, hogy az az üzemanyagtartály, ami más nemzetközi sorozatban és még a tegnapi nap folyamán is megfelelő, néhány órával később már nem vehet részt a hivatalos programokon. A tank cseréje itt a versenyhelyszínén biztonságosan sajnos nem kivitelezhető, mert egy teljesen új rendszer kiépítésére lenne szükség.”

Az ETCC két versenyére holnap délelőtt, 9 és 10 órától kerül sor. Az Eurosport 2 műsora élőben közvetíti őket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: