DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Túraautó

WEC-bajnok folytatja a DTM-ben

A BMW után az Audi is bejelentette hat versenyzőjét a Német Túraautó Bajnokságban: a legérdekesebb szerzemény Loic Duval, aki az LMP1-es kiszállás után maradt ülés nélkül.

Az Audi hétfőn jelentette be 2017-es versenyzőfelállását: Mattias Ekström, Mike Rockenfeller, Jamie Green, Nico Müller, Rene Rast, valamint Loic Duval versenyeznek a márka színeiben a DTM következő szezonjában. Rast és Duval újonc lesz a sorozatban: előbbi, a háromszoros Porsche Szuperkupa-bajnok az elmúlt szezonban kétszer is szerepelt beugróként a bajnokságban, ezzel vívta ki a lehetőséget.

A 34 éves Loic Duval, a Hosszútávú Világbajnokság 2013-as bajnoka és a Le Mans-i 24 órás győztese korábban még sosem a DTM-ben. Miután az Audi bejelentette, kiszáll a WEC LMP1-es kategóriájából, hat versenyzőjük maradt állás nélkül: közülük Duvalnak sikerült a gyártó megmaradt fő projektjében, a DTM-es csapatban kikötnie – egyik csapattársa, Andre Lotterer a testvérmárka Porsche WEC-csapatához igazol, a többiek sorsa még kérdéses.



Mivel a DTM három márkája nyolc helyett csak hat autót indít jövőre, négyen is távoznak az Auditól. Korábban tudni lehetett, hogy Edoardo Mortara a Mercedeshez igazol, Timo Scheider pedig visszavonul, ma pedig az is kiderült, hogy a négykarikások két másik gyári pilótájuktól szintén megválnak: az idén két futamot nyerő Miguel Molina, valamint az ex-F1-es Patrick Tambay fia, Adrien Tambay sem folytatja velük – ők hét, illetve öt évet töltöttek a DTM-csapatban.

 

A DTM 2017-es mezőnye:

Audi: Mattias Ekström, Mike Rockenfeller, Jamie Green, Nico Müller, Rene Rast, Loic Duval

BMW: Marco Wittmann, Timo Glock, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Tom Blomqvist, Maxime Martin

Mercedes: a felállás nincs bejelentve (Edoardo Mortara helye biztos)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: