DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Túraautó

Michelisz hétvégén is a TCR Beneluxban nyomul

A magyar pilóta kettős győzelemmel távozott Assenből, a TCR Benelux záróhétvégéjén, Mettet-ben pedig ismét a Honda Civic volánja mögé ül majd Stephane Lemeret társaként.

Mivel a Túraautó-világbajnokág 2016-os szezonja hosszú, két hónapos vakációját tölti, a pilótáknak lehetőségük van arra, hogy más sorozatokban is próbára tegyék magukat, hiszen a sorozat szezonzárójára mindössze november 27-n kerül sor Katarban. A TCR Beneluxban nyáron bemutatkozó Michelisz Norbert (aki egyébként jelenleg negyedik helyen áll a WTCC-ben) az elmúlt hétvégén Assenben vendégszerepelt, ahol két futamgyőzelmet is szerzett, szintén a világbajnokságból átruccanó kollégája, Tom Coronel előtt.



A magyar versenyző, kihasználva az üres heteket, az előttünk álló hétvégén, a belgiumi Mettet pályáján is kezei közé kapja a Boutsen Ginion Racing Honda Civicjét, ahogyan eddig, ezúttal is Stéphane Lémeret társaként. A belga pilóta 81,5 ponttal vezeti a bajnokságot a DG Sport Opel Astrát kormányzó párosa, Pierre Yves-Corthals és Fréderic Caprasse előtt, de a mettet-i hétvégén még 150 pont szerezhető, így nyíltsisakos küzdelem várható.

Nem Michelisz lesz az egyetlen WTCC-pilóta, aki lehetőséget kap a hétvégén: a francia Gregoire Demoustier a Team WRT színeiben áll rajthoz. További újdonság, hogy a Honda, a Seat, az Opel, a Volkswagen és az Alfa Romeo mellett új gyártó autóját is láthatja a nagyérdemű, a Peugeot ugyanis egy 308 Cup Racert állít csatasorba Aurélien Comte és Frédéric Bouvy számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: