DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
Túraautó

Michelisz dupla győzelemmel zárta asseni kiruccanását

A Honda WTCC-s pilótája ismét meghívást kapott a TCR Benelux sorozat aktuális fordulójára, ahol ezúttal sem vallott szégyent: mindkét vasárnapi versenyét megnyerte – méghozzá egy ismerős ellenfél, Tom Coronel előtt.

Azok után, hogy a nyáron Zandvoortban már vendégszerepelhetett a TCR Benelux sorozatban, s összesen három dobogóval, közte egy győzelemmel letette a névjegyét, Michelisz Norbert újfent meghívást kapott a bajnokságba, amely ezen a hétvégén a legendás asseni aszfaltcsíkra látogatott. A magyar pilóta ezúttal is Stephane Lemeret társa volt – természetesen egy Honda Civic TCR volánjánál –, aki egyébként a bajnoki elsőségért küzd.

michelisz - assen 2016



A hétvégét nyitó leghosszabb, úgynevezett kvalifikációs versenyen, amelyen a szabályok értelmében mindkét versenyzőnek autóba kellett ülnie, még nem sikerült célba érniük, vasárnap azonban már semmi sem akadályozta meg abban a harmadik és negyedik futamon lehetőséget kapó Micheliszt, hogy újabb remek teljesítményt tegyen le az asztalra beugróként.

A hondás a pole-ból vághatott neki a számozás szerinti harmadik futamnak, amely során egy ízben hat másodperces előnyt is kiépített, ám aztán az ellenfeleken magát keresztülhámozó Tom Coronel, aki ugyancsak egy Honda volánjánál kapott lehetőséget a holland pályán, rohamtempóban felzárkózott rá, ám végül a magyar fél másodpercet megőrzött a fórjából, így nyert.

A közvetlenül ezt követő negyedik, egyben utolsó versenyen is az élről indulhatott, s hiába kergette végig egy másodpercen belüli közelségből a WTCC-ből jól ismert holland rivális, Norbi keze nem remegett meg, s 46 ezredmásodperces előnnyel újabb győzelmet szerzett – már a harmadikat ebben a sorozatban. Michelisz eredményei ráadásul a csapattárs Lemeret számára is jól jöttek, aki így az összetett éllovasaként utazhat a jövő hétvégi, belgiumi évadzáróra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: