DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Túraautó

Újabb magyar fiatalt indít a TCR-ben a Zengő Motorsport

Ismét lesz magyar résztvevője a TCR International Series aktuális fordulójának: a hétvégén sorra kerülő ausztriai versenyeken a 17 éves Nagy Dániel debütálhat az idén életre hívott túraautós szériában a Zengő Motorsport színeiben. Ficza Ferenc, Tóth Norbert és Szabó Zsolt után ő lesz a negyedik pilóta, aki beülhet a csapat SEAT-jába.

A TCR International Series eredeti versenynaptárában nem szerepelt a Red Bull Ring, ám az illetékesek úgy döntöttek, hogy inkább egy második osztrák fordulót (korábban a Salzburgringen már vendégeskedett a mezőny) iktatnak be a július végére tervezett argentin forduló helyett. A Marcello Lotti által életre hívott széria első idényének nyolcadik állomására így már a mostani hétvégén sor kerül, ráadásul a legutóbbi, oroszországi helyszínnel ellentétben újra lesz magyar induló – igaz, nem az évad korábbi részében egyaránt szerepelt Ficza Ferenc, Tóth Norbert vagy Szabó Zsolt révén.

21741_orig_3d73455c8bf967c73078818a649bcfc3
 
A Zengő Motorsport ugyanis úgy döntött, Ausztriában egy negyedik fiatalnak is lehetőséget ad a TCR-ben: a mostani kiválasztott a 17 éves Nagy Dániel lett, ő vezetheti tehát a csapat SEAT-ját a „sógoroknál”. Dani neve az autósport szerelmeseinek az RCM Cupból lehet ismerős, ahol idén a George Racing Team színeiben szerepel, s jelenleg az összetett második helyén áll. Első lépéseit autóversenyzőként 14 éves korában tette meg: ekkor mutatkozott be a hazai RCM Suzuki Swift Kupában, amelyet aztán 2013-ban meg is nyert.



Egyáltalán nem meglepő, hogy Dani az autósport szerelmese, hiszen szülei, Tibor és Brigitta szintén versenyzők, s hosszútávú versenyeken gyakran szerepelnek is együtt. Még egy híres sportoló kikerült egyébként a fiatal pilóta családjából, hiszen a bátyja nem más, mint Nagy Viktor, férfi vízilabda-válogatottunk klasszis kapusa, aki tagja volt a 2013-ban világbajnoki címet szerző együttesnek is.

Visszatérve azonban Danihoz: a versenyző természetesen nagyon izgatottan fogadta a Zengő Motorsport által felkínált lehetőséget. A saját hivatalos sportolói facebook-oldalán közzétett bejegyzésben az egyik legnívósabb nemzetközi túraautós sorozatnak nevezte a TCR-t, majd így folytatta: „Egy ilyen lehetőségen dolgozunk 5 éve, mióta először autóba ülhettem, minden álmom egy ilyen lehetőség volt! Ígérem, mindent megteszek a sikeresség érdekében, és a legmegfelelőbb alázattal és odafigyeléssel fogom teljesíteni a hétvégét. Nagyon köszönöm azoknak, akik hisznek bennem, igyekszek meghálálni professzionális hozzáállással, minél jobb teljesítménnyel.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: