DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Túraautó

TCR: Nykjaer a Salzburgring királya

A TCR Nemzetközi Széria hétvégi második futama Michel Nykjaer győzelmét hozta, ami azért is volt történelmi pillanat, mert a dán az ETCC és a WTCC után egy harmadik rangos túraautós-sorozatban is nyerni tudott a Salzburgringen.

A TCR második salzburgi futamát Igor Skuz kezdhette meg a pole-ból, ám az első kanyarba már a mellőle rajtoló Nykjaer fordult el elsőként. Az ukrán hondás ráadásul rögtön összeütközött Mikhail Grachevvel, ami a verseny végét jelentette a számára.

A verseny elején így aztán a Target Competition három SEAT-ja állt az élre Nykjaer, Stefano Comini, Andrea Belicchi sorrendben, de előbb Cominit intették ki egy bokszutca-áthajtásos büntetésre korai rajtért, majd Belicchinek kellett a bukótérből összeszednie kocsiját, miután kicsúszott egy olajfolton.

Lorenzo Veglia bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, miután kilökte az így szintén teret vesztő Jordi Genét, és az imént felsorolt történések következményeként egyszer csak Pepe Oriola és Gianni Morbidelli kettőse ott találták magukat a dobogót érő 2-3. helyen. Így is futottak célba, így az első három helyen három ex-WTCC-s pilóta végzett. A bajnokságot továbbra is Morbidelli vezeti. 

A Zengő Motorsport SEAT-ját a második futam rajtjára nem tudták időben helyrehozni a szerelők Szabó Dávid Zsolt defektből adódó első futamos bukását követően, így a magyar ifjonc ezt a versenyt már csak a bokszutcából nézhette végig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: