DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Túraautó

Ficza helyén Tóth Norbi a TCR-ben

A hétvégén újra autóverseny, ismét a TCR mezőnyére koncentrálhatunk, amely a második hétvégéjét kezdi. Lotti mester szériája 15 autóval indult két hete, de már hat autógyár jelezte, folyamatos szereplő lenne, és indítana technikát.

A Zengő Junior Team fiatalabb versenyzője Tóth Norbi a második futamtól csatlakozik a szériához. És azt is szeretnénk, ha végig is tudná csinálni. Sok minden mellett, ez is forrás kérdése. Arra figyelnünk kell, hogy Michelisz Norbi költségvetése ne sérüljön, hiszen a VB szereplés a legfontosabb. Utána aztán ne feledjünk el nem meglepődni, megsértődni, amikor Norbit újabb ellenállhatatlan ajánlatokkal keresik majd meg az év közepén. Mi pedig, veletek együtt joggal tesszük majd fel a kérdést: no, akkor, hogyan tovább?

Készülnünk kell a jövőre, bárhogyan is alakul. A fiatalok versenyeztetése a kulcs a jövő sikereihez. Tóth Norbi a SEAT Leon EuroCup sorozatában tavaly a 11. helyen végzett úgy, hogy ebben benne volt az is, hogy futamokat hagyott ki kényszerűségből. Ahol elindult szépen versenyzett, még a villantás is belefért, pedig csupán 17 éves.



Nem kérdés, esetében is a versenyben töltött kilométerek száma viheti előre karrierjét. Szeretnénk, ha végig tudná vinni a szezont, sokan dolgoznak ezen is. Ficza Feri sem tűnik el, neki európai futamokat próbálunk szervezni, vagyis ETCC és a SEAT Eurocup jöhet szóba, de erről később tudok csak használható részleteket mondani.

Lépésről-lépésre haladunk, mint eddig, nem tudjuk megerőszakolni a rendszerünket és persze a támogatóinkat sem. Annak azért örülök, hogy egy erősen fejlődő pályán lévő szériában a zengős versenyzők is megvetették a lábukat. Ez a sorozat a privát csapatoknak élhetőbb szabályrendszert biztosít, mint a WTCC, de jóval kisebb a presztízse. Most még!

Egy biztos, együtt fejlődünk a sorozattal és ott van megint egy fiatal magyar fiú, aki Micheliszt akarja egyszer megelőzni. Rajtunk nem fog múlni!

A hétvége tervezett menetrendje:

Péntek:

06:00 - Szabadedzés 1.

11:10 - Szabadedzés 2.

Szombat:

03:45 - Időmérő

07:25 - 1. futam

Vasárnap: 

04:30 - 2. futam

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: